CSAT a adoptat, in sedinta de vineri, Conceptia de securitate a summitului NATO 2008, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Documentul stabileste masurile si procedurile de securitate care se vor lua pe timpul reuniunii, in contextul in care membrii Consiliului au evaluat stadiul pregatirilor, precum si riscurile care pot aparea in perioada de pregatire si desfasurare a summitului.

De altfel, membrii Consiliului au analizat agenda politica a evenimentului precum si evolutiile legate de provincia Kosovo.

"In cadrul sedintei a fost facuta o evaluare a agendei politice a reuniunii, in special a unor domenii prioritare, precum situatia din Afganistan, extinderea NATO, securitatea energetica si cibernetica, relatia Aliantei cu tarile partenere. A fost reiterata pozitia Romaniei de sustinere a extinderii cuprinzatoare a Aliantei, cu toate cele trei state din Balcani - Croatia, Macedonia si Albania, precum si acordarea statutului Membership Action Plan pentru Ucraina si Georgia", se mai arata in comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, Romania "considera ca fiind extrem de importanta adoptarea in cadrul summitului, a unor decizii referitoare la definirea si exercitarea rolului NATO in asigurarea securitatii energetice si cibernetice".