Nemulțumiți că nu au fost consultați înainte de a se pune pe hârtie lista Guvernului Cîțu, liderii USR acuză PNL și pe președintele Klaus Iohannis că sunt mai preocupați de „combinații politice” decât de rezolvarea crizei.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am mers cu bună-credință la întâlnirea cu Președintele Iohannis ca să găsim o cale de ieșire din criza politică. Din păcate, ne-a fost clar rapid că Președintele și PNL sunt mai degrabă preocupați de combinații politice pentru maximizarea șanselor electorale, decât de rezolvarea crizei. Am sperat totuși după desemnarea dlui. Cîțu că există dorința reală de a construi o majoritate care să includă USR. Ne-am exprimat disponibilitatea și dorința de a participa deplin la o guvernare bazată pe această majoritate. Ne-am lămurit rapid prin atitudinea PNL și a dlui. Cîțu care nu au avut până în acest moment niciun fel de consultări cu USR”, a scris, pe Facebook, liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.

El spune că nu pot avea loc consultări după ce lista guvernului și programul de guvernare sunt făcute, „decât dacă le faci de formă și dacă aroganța îți e mod de lucru”.

„Din păcate, atitudinea PNL și PSD este orientată strict către câștigul electoral din vară. Țara, criza politică și potențiala criză de sănătate sunt pe planul doi. Pe locul unu, sunt aceleași blaturi de care românii sunt sătui până peste cap”, a mai scris Drulă pe Facebook.

Biroul Executiv al PNL a validat vineri, cu unanimitate, lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Cîţu şi programul de guvernare. Singura schimbare în lista guvernului este la Ministerul de Finanțe, portofoliu ocupat până acum de Cîțu. În locul său va veni deputatul Lucian Heiuș.