​​Nicușor Dan ar urma să fie susținut de PNL la Primăria Capitalei, potrivit unor surse politice, acesta fiind primul pas concret pentru stabilirea unui candidat unic al opoziției.

Nicușor Dan, la HotNews LIVEFoto: Hotnews

Nicușor Dan a avut în această săptămână o întâlnire cu Ludovic Orban.

De altfel, Orban va face o conferință de presă în care va anunța că propune partidului să-l susțină pe Nicușor Dan la Primărie, aceasta fiind însă doar o formalitate, înintea oficializării deciziei.

Susținut de USR București în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan își dispută cu Vlad Voiculescu candidatura în cadrul Alianței USR-PLUS. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori însă fără a ajunge la o soluție de compromis. Vlad Voiculescu i-a propus lui Nicușor Dan formarea unui tandem primar-viceprimar, rolurile urmând a fi stabilite în urma unor alegeri primare, variantă exclusă însă de Dan.

Decizia liberalilor vine în contextul în care alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, iar potrivit sondajelor comandate de partid un candidat al PNL nu ar avea șanse certe de a o învinge pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei.

PNL nu este singurul partid care își exprimă susținerea pentru Dan.

PMP a anunțat că îl va sprijini dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.