Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile anticipate trebuie scoase de pe ordinea de zi, deoarece epidemia de coronavirus a ajuns la granițele țării. „Nimic nu poate fi mai important decât sănătatea publică”, afirmă Kelemen, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al lui Kelemen Hunor transmis, miercuri, este nevoie de un guvern de coaliție care să echilibreze economia națională și să fie preocupat, în primul rând, de prevenirea epidemiei de coronavirus.

„Alegerile anticipate trebuie scoase de pe ordinea de zi. Acum România are nevoie de un guvern politic care să beneficieze de un sprijin adecvat. Avem nevoie de un guvern de coaliție care să echilibreze economia națională și să fie preocupat, în primul rând, de prevenirea epidemiei de coronavirus. Din păcate, epidemia a ajuns la granițele țării, iar într-o astfel de situație nimic nu poate fi mai important decât sănătatea publică. Aceasta este poziția UDMR pe care o vom prezenta la consultările de astăzi cu președintele statului. Nu vrem un guvern instabil, ci unul care se poate sta ferm în picioare! Nu ne dorim un guvern tehnocrat, ci un guvern care poate fi tras la răspundere”, a arătat Kelemen.

Acesta a subliniat că UDMR nu poate susține ideea alegerilor anticipate decât dacă oamenii se simt în siguranță, iar sănătatea lor nu este periclitată.

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele politice la consultări. Delegaţiile PNL, PSD şi USR vor fi primele care vor discuta cu şeful statului despre desemnarea unui nou premier.

Liberalii vor ajunge la Palatul Cotroceni pentru consultări la ora 16.00 și vor fi urmați de cei din PSD, USR şi UDMR.

PMP va ajunge la Palatul Cotroceni la ora 18.00. Următoarele delegaţii vor fi ale ALDE, Pro România, iar la final minorităţile.