Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni că PSD nu va face nicio propunere de prim ministru, după ce Curtea Constituțională a cerut reluarea procedurii de desemnare, motivându-și decizia prin „faptul că nu am fost luați în considerare prima oară” de președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

„PSD e în opoziție și e minoritar în acest moment în Parlament. În principiu, ca președinte interimar, nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de prim ministru”, a spus Ciolacu, la întrebările ziariștilor.

Marcel Ciolacu a confirmat că, înainte de prima propunere, a avut o discuție cu Victor Ponta și „ne-am gândit prima oară la dl Raed Arafat” dar acesta a declinat oferta, așa că s-a mers pe varianta lui Remus Pricopie.

Întrebat de ce nu mai vine cu o nouă propunere acum, liderul interimar al PSD a răspuns: „Faptul că nu am fost luați în considerare prima oară” deși „era clar că vom forma o majoritate”.

Pe de altă parte, Ciolacu a spus că „la această oră nu are nimeni majoritate în Parlament deoarece nu este creionată” și că îi pare „rău că președintele a fost pus în această postură de către PNL”.

În ceea ce privește alegerile anticipate, „dacă nu se creionează o majoritate, dar nu o mascaradă, se poate ajunge” și la această variantă.