O amânare a votului privind învestirea Cabinetului Orban II este fugă de responsabilitate, iar singurul ei efect cert este prelungirea crizei politice, spune liderul USR Dan Barna. El mai atrage atenția asupra faptului că, în cazul în care tactica PSD de blocare a alegerilor anticipate va avea succes, atunci 2020 va fi un an pierdut.

Dan Barna in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”O amânare a votului privind guvernul este fugă de responsabilitate, iar singurul ei efect cert este prelungirea crizei politice. Parlamentul este disfuncțional și trebuie înlocuit cu unul care să poată da o majoritate reformistă și un guvern cu un mandat solid. Dacă tactica PSD reușește, 2020 va fi un an pierdut. Răspunderea le aparține, dar pagubele le vom plăti cu toții”, a scris, pe Facebook, liderul USR.

Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, luni, de la ora 16.00, pentru învestirea Guvernului Orban II. PSD, Pro România şi ALDE au anunțat că nu participă la ședință, în timp ce parlamentarii liberali vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota. Pentru PNL, scenariul alegerilor anticipate pare tot mai îndepărtat, în condițiile în care cel mai probabil ședința de plen va fi amânată astăzi din lipsa cvorumului, PSD încercând să amâne votul pentru luna martie.