Conducerea PNL Ilfov l-a desemnat pe Thuma Hubert candidat al liberalilor la preşedinţia CJ Ilfov. Fost deputat, Thuma Hubert a fost condamnat în 2014 la șase luni cu suspendare pentru fapte de corupție.

Hubert ThumaFoto: cdep.ro

„Aseară a fost o întrunire a Comitetului director al filialei Ilfov în care s-a luat decizia ca domnul Thuma Hubert să fie candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar eu să fiu candidatul la funcţia de senator, primul loc la Senat", a declarat Marian Petrache, actualul șef al CJ Ilfov, pentru Agerpres.

În 2014, Înalta Curte de Casatie și Justiție l-a găsit vinovat pe Thuma de folosire a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În 2017, Thuma Hubert a fost ales președinte al PNL Ilfov. La vremea respectivă, el a declarat pentru HotNews.ro că perioada de încercare a sentinței sale (doi ani) a încetat și a fost reabilitat, astfel că respectă criteriile de integritate ale partidului. Acesta a adaugat ca tocmai în baza acestor criterii nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar în 2016.