Ludovic Orban a comentat, joi, în legătură cu cooptarea primarului Iașului Mihai Chirica în PNL, că acesta nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin trei ani și a devenit opozantul lui Liviu Dragnea de când a protestat față de celebra OUG 13 privind legile justiției.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

În ceea ce privește susținerea acestuia pentru un nou mandat la Iași, Orban a spus că există o procedură internă clară de desemnare a candidaților pentru alegerile locale, iar decizia finală o va lua Biroul Politic Central al partidului, pe 7 martie.

”Dl. Chirica, din momentul în care PSD a adoptat OUG 13, a devenit opozantul lui Dragnea. Nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile dacă nu și mai mult”, a declarat președintele PNL.

Întrebat în legătură cu cooptarea fostului social-democrat, el a insistat că Chirica a protestat față de abuzurile comise de PSD.

Privind sprijinul pentru Primăria Iașului, Orban a spus că, în ce privește desemnarea candidaților pentru primării și consilii județene, ”avem o procedură statutară care presupune evaluarea candidaturilor, avem sondaje care vor fi realizate în toate județele pentru a identifica acei candidați care se bucură de cel mai mare sprijin. Propunerea privind candidaturile o formulează birourile județene, urmând a fi validate de Biroul Politic Național. Toate organizațiile au obligația până la 1 martie să decidă candidații și să formuleze propunerile de candidați pentru primării reședință de județ și consilii județene, urmând ca la 7 martie, Biroul Politic Național să ia decizia finală”.

Deputatul liberal Marius Bodea susține că actualul primar al Iașiului, ex-pesedistul Mihai Chirica, va fi cooptat în PNL și va fi desemnat candidat al partidului la Primărie.

„Ieri, conducerea centrală a PNL, în prezenţa domnului Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iaşi pe domnul Mihai Chirica şi de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar”, a declarat Bodea, care este șeful organizației municipale a PNL.

Există voci chiar în rândul liberalilor care consideră că recuperarea acestuia este o ”greșeală politică majoră”.

Prim-vicepreședinte PNL Iași, Alexandru Muraru, spune că eventuala primire în PNL a primarului Mihai Chirica, ales din partea PSD, este o eroare politică majoră. Mai mult, el susține că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Klaus Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrând "o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL și un comportament penibil".