Conducerea PSD le-a prezentat liderilor locali miercuri seară, în spatele ușilor închise, la ședința Comitetului Executiv, rezultatele sondajelor comandate la începutul lunii februarie. Surse social democrate au declarate petru HotNews.ro că potrivit sondajului comandat, partidele mici gen Pro România, ALDE și PMP nu vor mai intra în Parlament iar UDMR se află la limita pragului electoral.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate PNL are un scor de 38% în preferințele electoratului, PSD -27%, USR -15%, PMP, ALDE și Pro România sub pargul electoral.

Rezultatul sondajului este foarte important pentru că ne arată că valul de antipatie al românilor la adresa noastră s-a temperat. Acum ne consolidăm baza electorală și trebuie să stabilim o strategie pentru creștere, au explicat sursele HotNews.ro.

Pe baza rezultatului sondajului, pesediștii sunt dispuși să facă alianțe la nivel local cu cele trei partide mici. De altfel, la Bistrița Năsăud s-a anunțatt deja alință cu Pro România.

De altfel, Alianța cu Pro România creează animozități în interiorul PSD, o parte din lideri partidului nu au uitat trădările fostului coleg. În spatele ușilor închise liderul PSD Neamț Ionel Arsene le-a cerut lui Claudiu Manda și Mihai Tudose să nu-l mai atace public pe Victor Ponta.

Arsene susținut și de Niculae Bădălău le-ar fi spus celor colegilor că este necesară alianța cu Pro România, în special pe București și în orașele mari. Sursele HotNews.ro susțin că liderul de la Neamț a cerut conducerii interimare a partidului să-i înlocuiască pe cei doi din funcțiile de coordonatori ai campaniei electorale și să-l pună pe Paul Stănescu. Pentru a stinge conflictul, Stănescu a declinat propunerea.

La finalul ședinței Comitetului Executiv, Marcel Ciolacu a anunțat că congresul în care PSD își va alege noua conducere va avea loc în 29 februarie sau în 7 martie.