România este deplin pregătită pentru finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen, a susținut premierul Ludovic Orban în cadrul întâlnirii avute, sâmbătă, cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Conferinţei de Securitate de la München.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

"Dialogul dintre cei doi înalţi demnitari a reliefat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Olanda, în contextul aniversar al relaţiei bilaterale - anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice -, cu accent pe dinamica relaţiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale şi a investiţiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creşterea investiţiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunităţile oferite de economia românească", a transmis guvernul, potrivit Agerpres.

Cu privire la cooperarea la nivel european, sursa citată menţionează că prim-ministrul român a evidenţiat oportunitatea intensificării dialogului dintre cele două state pe diverse dosare europene de interes comun, abordare agreată de omologul olandez.

"Totodată, prim-ministrul Orban a evidenţiat obiectivul legitim al României de finalizare a procesului de aderare la spaţiul Schengen, pentru care România este deplin pregătită", se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, premierul României a exprimat susţinerea pentru politica de lărgire a UE, inclusiv în ceea ce priveşte deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord.