USR Bucureşti susţine că la şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei s-a văzut cine "face jocurile" primarului Gabriela Firea, acuzând un "blat" PNL-PSD-PMP.

CGMBFoto: Hotnews

"Astăzi, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a văzut încă o dată cine face cu adevărat opoziţie la administraţia PSD şi cine face jocurile Gabrielei Firea. Bugetul Capitalei şi alte proiecte discutabile, inclusiv PUZ-ul scandalos propus de primarul PSD al Sectorului 6, au trecut cu voturile unor consilieri municipali PNL şi PMP", se arată într-un comunicat de presă al USR Bucureşti transmis Agerpres.

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a declarat că "marele blat PSD - PNL" se vede la Bucureşti, iar scuzele sunt "inutile", deoarece "răul a fost făcut".

"Cele două proiecte nu au fost votate doar de PSD-işti. Au votat şi doi consilieri PNL. (...) Pentru PNL Bucureşti votul celor doi 'nu a fost o surpriză', după cum a declarat Ciprian Ciucu, pentru că ei votează deseori cu Firea şi PSD. Iar acest lucru este foarte grav. Dacă PNL Bucureşti ştia că aceşti consilieri sunt de fapt PSD-işti, de ce nu i-a dat afară? De ce i-a mai susţinut? Degeaba votăm partide crezând că ele sunt din opoziţie la PSD, dacă apoi reprezentanţii lor votează cot la cot cu PSD", a afirmat Năsui.

Potrivit USR Bucureşti, proiectul de buget al Capitalei pe 2020 este "nerealist" şi prevede încasări "neverosimil de mari", fapt ce va duce la "rectificări negative" pe parcursul anului.

"În urma acestor rectificări vor fi sacrificate investiţiile, aşa cum s-a întâmplat şi până acum. În privinţa PUZ-ului coordonator al Sectorului 6, USR Bucureşti a solicitat tuturor consilierilor să nu voteze acest proiect pentru că el va duce la reducerea spaţiului verde şi pentru că serveşte mai mult dezvoltatorilor imobiliari decât cetăţenilor", se explică în comunicat.