Fostul preşedinte Traian Băsescu îl atacă dur pe fostul jurnalist Moise Guran, recent intrat în Alianţa USR-PLUS, despre care a afirmat, la Adevărul Live, că "va fi un rateu în politică” și că are "un mare deficit de caracter".

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă vede o fuziune USR-PLUS condusă de Dacian Cioloş, fostul președinte Traian Băsescu a spus că "altcineva n-ar avea cine".

Chestionat despre varianta Vlad Voiculescu sau Moise Guran, Băsescu a răspuns: "Nu, nu, nu. Moise Guran e o panaramă".

La intervenția reporterului, care l-a rugat să nu jignească, Băsescu a răspuns: "Scuzaţi-mă!. E o întoarcere de complimente (n.red.: râde) între mine şi Moise Guran. Va fi un rateu în politică, pentru că Moise Guran are un mare deficit. Nu de inteligenţă, ci de caracter. Vorbesc de atitudini publice. Şi el a constatat la mine, din atitudini publice a tras concluzii, aşa că nu am nicio reţinere să-l caracterizez după atitudinile publice".

Traian Băsescu a mai afirmat la Adevărul Live că nu se poate ajunge la anticipate fără un blat între PSD şi PNL şi că liberalii au greşit când au preluat guvernarea, în condiţiile în care tot PSD are majoritate în Parlament. El a mai susţinut că Viorica Dăncilă mai trebuia lăsată încă un an la putere, astfel încât să pulverizeze PSD.