Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat, duminică, faptul că i-ar părea rău ca între PSD și PNL să existe un „blat pufos” pentru anticipate, liberalii sacrificând astfel alegerile în două tururi, scrie Mediafax.

Eugen TomacFoto: Agerpres

„Ar fi un lucru foarte rușinos dacă ar exista un asemenea blat, și nu mă refer la un blat politic și nici la un blat din acela pufos. Mi-ar părea rău să se confirme un asemenea scenariu, că există un blat pufos între PNL și PSD. Până la această oră, nu am motive să cred că acest lucru s-a întâmplat, dintr-un singur motiv: pentru că Guvernul și-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi”, a declarat liderul PMP Eugen Tomac, duminică, după ședința birourilor naționale.

PMP a decis duminică să nu susțină declanșarea alegerilor anticipate.

„Colegii mei au fost la discuții în Parlament, unde Ponta a spus că nu va vota căderea Guvernului în cazul în care se va asuma răspunderea. Viața ne va arăta, vom vedea cum va vota PSD când își va prezenta premierul Orban cabinetul”, mai explică Tomac.

Tomac anunță 2.500 de candidați la primării,1.300 la consiliile județene și 35.000 la cele locale

Eugen Tomac a mai anunțat, duminică, faptul că PMP va avea 2.500 de candidați pentru primării, 1.300 de candidați la consiliile județene și 35.000 de candidați pentru consiliile locale, notează Mediafax. Liderul PMP a afirmat că partidul e pregătit să devină al treilea partid ca număr de aleși locali.

„Am luat cea mai importantă decizie astăzi. Le vom oferi o surpriză fantastică celor din PSD și PNL, colegii cu care am susținut instalarea Guvernului Orban. PMP are 2.500 de candidați pentru primăriile din țară, 1.300 de candidați pentru consiliile județene din țară și peste 35.000 de candidați pregătiți să intre în bătălii pentru consiliile locale. Partidul nostru a luat decizia să intre în competiție cu actorii politici existenți peste tot în bătăliile pentru locale”, a anunțat liderul PMP Eugen Tomac, duminică, la Parlament.

Însă lista de candidați pentru primării și consilii nu este încă gata.

„PMP este pregătit să devină al treilea partid ca număr de aleși locali”, a mai punctat Tomac.