Ludovic Orban a declarat vineri seară, într-o emisiune la TVR, că PNL măsoară în sondaje cinci potențiali candidați din interiorul partidului pentru Primăria București. Premierul a lăsat să se înțeleagă că cel de-al cincilea candidat măsurat este un membru al Guvernului.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

În urmă cu trei săptămâni, într-un interviu la Hotnews.ro, Ludovic Orban declara că sondajul de opinie pe care PNL îl va efectua pentru testarea potenţialilor candidaţi liberali la Primăria Capitalei include patru persoane.

„(...) Va intra în teren un sondaj de opinie, prin care vom testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. Avem patru candidaţi pe care-i măsurăm, dar, evident, măsurăm şi alţi potenţiali candidaţi", declara atunci liderul PNL.

Conform unor surse din partid, cei patru candidați măsurați sunt europarlamentarul Rareș Bogdan, ministrul Muncii Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici și Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor PNL din București.

Pe lângă cei patru, în sondaj sunt măsurați și candidații Alianței USR-PLUS care se luptă pentru un loc în interiorul Alianței, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu.