Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că acuzațiile USR privind o posibilă colaborare între PSD și PNL și, implicit, refacerea USL are un "caracter propagandistic" și sunt "într-o totală contradicţie cu realitatea".

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

"E o contradicţie în atitudinile publice. Pe de o parte ne acuză că am refăcut USL, pe de altă parte vor să colaboreze cu noi în perspectiva alegerilor locale. Eu sunt un om foarte serios. Obiectivul alegerilor anticipate, de exemplu, este prevăzut în acordul nostru. Colaborăm, în condiţiile pe care le-am stabilit. Iar în privinţa acestor aserţiuni, care sunt cu caracter propagandistic, ele sunt într-o totală contradicţie cu realitatea. (...) Noi suntem într-un război total cu PSD, iar PSD este partidul care este vinovat pentru foarte multe din relele care s-au întâmplat în societatea românească în ultimii 30 de ani", a spus Orban, după consultările cu Iohannis, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește o posibilă alianță cu USR pentru alegerile locale într-un singur tur, Ludovic Orban a precizat că organizațiile din teritoriu sunt libere să decidă strategia la alegeri.

"În alegerile locale trebuie să ţii cont de situaţia locală, din fiecare localitate. Aici o să existe o libertate din partea organizaţiilor noastre în discuţiile pe care le au cu partenerii care au fost alături de noi, privitor la strategia pentru locale", a arătat Orban.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, la dezbaterea moțiunii de cenzură care a demis Guvernul Orban că ”toată România se întreabă azi dacă nu cumva asistăm la un nou blat PSD – PNL, dacă nu cumva rulează episodul USL 2”. ”Nu vom tolera în vreun fel înțelegeri pe sub masă. Am pus în acordul politic cu PNL câteva condiții care țin de democrație, iar votul la locale în două tururi e una dintre ele”, a spus Barna.