Parlamentarii Pro România nu vor vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu. El spune că moțiunea ”încă se joacă", și că, din câte știe, votul va fi miercuri, la ora 12.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adrian Țuțuianu crede că moțiunea de cenzură ”încă se joacă". "Am văzut în aceste zile că sunt parlamentari, care provin în special din ALDE, care s-au alăturat grupului parlamentar al PSD, am văzut că UDMR-ul este determinat să meargă până la capăt în susținerea acestei moțiuni și calculele arată că majoritatea necesară trecerii moțiunii ar putea fi realizată (...). Din câte știu eu, moțiunea va fi votată mâine, începând cu ora 12”.

Întrebat dacă Pro România are o problemă, ținând cont că doi parlamentari ai acestei formațiuni au plecat luni și s-au alăturat PSD, senatorul a răspuns: ”Nu, nu sunt parlamentari care acum au luat decizia de a se înscrie în PSD. Sunt parlamentari care au votat învestirea Guvernului Orban, cum este domnul Georgian Pop și apoi sigur, și-au readus aminte că au valori de stânga și au luat decizia de a se reînscrie în PSD. Dânșii au plecat în urmă cu trei luni de zile”.

Adrian Țuțuianu spune că parlamentarii Pro România nu vor vota moțiunea de cenzură: ”Am decis că nu votăm moțiunea de cenzură, nu suntem printre semnatarii acestei moțiuni. Am afirmat că vom susține sau vom iniția orice moțiune de cenzură care privește situația economică, bugetară sau aspecte de genul privatizării programelor naționale de sănătate”.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc în şedinţă marţi, începând cu ora 12.00, pentru a stabili calendarul pentru dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD și susținută de UDMR.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea social-democraţilor vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.