USR-PLUS profită de scandalul angajaților singalezi de la fabrica de pâine din Ditrău pentru a anunța ca pe listele sale de la alegerile locale se vor regăsi un medic chirurg de origine iordaniană și un stomatolog de origine palestiniană.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cei doi nu ar putea să facă pâine la Ditrău. Noroc că sunt medici la Abrud și Baia de Aramă. Sunt oameni competenți, sunt români, vor fi și printre candidații noștri la Alegerile Locale”, a scris USR-PLUS pe Facebook, alături de fotografiile celor doi.

”Ca un singur comentariu în legătură cu halucinantul caz (penal) de xenofobie de la Ditrău, Alianța USR-PLUS anunță că pe listele sale de la alegerile locale se vor regăsi Al-Adwan Issa Khaldoon, cetățean român de origine iordaniană, acum medic chirurg în Abrud (județul Alba), iar la Primăria Baia de Aramă, județul Mehedinți, va candida pe listele Alianței medicul stomatolog Ali Abu Halima, cetățean român de origine palestiniană”, arată anunțul USR-PLUS.

Poliţia Harghita a deschis un dosar penal pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare în cazul Ditrău, după ce câteva sute de localnici s-au revoltat nemulțumiți că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le "impună cultura lor" şi să le pună în pericol siguranţa. De asemenea, ​Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se autosesizează după ce patronii fabricii de pâine au anunțat că îi vor retrage pe cei doi singalezi din procesul de producție a pâinii.