Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că PSD și UDMR au împreună 232 de voturi și ar miza pe alte 7-8 voturi din afara grupurilor lor parlamentare, având discuții individuale cu deputați și senatori, în vederea demiterii Cabinetului Orban prin moțiune de cenzură. El a mai susținut că, în cazul în care moțiunea trece, social-democrații ar putea merge la consultări cu propunerea unui premier de stânga, dar care să nu fie membru al partidului.

Alfred SimonisFoto: cdep.ro

Simonis a mai spus că aceasta ar fi a cincea moțiune de cenzură care ar trece de votul Parlamentului (după precedentul demiterii guvernelor Boc, Ungureanu, Grindeanu și Dăncilă- n.red)

Pentru demiterea guvernului este nevoie de 232 de voturi în favoarea moțiunii de cenzură.

În același timp, liderul deputaților PSD a anunțat că parlamentarii partidului vor depune mai multe moţiuni simple în perioada următoare, prima pe listă fiind cea împotriva ministrului Sănătății.

"Vom depune moţiuni simple atât la Senat, cât şi la Cameră. Vom începe cu moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, ministrului Muncii şi "ministrului Grindă" de la Dezvoltare", a declarat Simonis, într-o conferinţă de presă.