Partidul Social Democrat va propune un premier independent în cazul în care Guvernul Orban va fi demis prin moțiune de cenzură, au relatat surse din PSD pentru agenția Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducerea Partidului Social Democrat a discutat, vineri, în cadrul Comitetului Executiv Național, să propună un premier independent în cazul în care Guvernul Orban este demis, luni, prin moțiune de cenzură.

Potrivit surselor, social-democrații nu s-au decis încă asupra unui nume de premier independent.

În urmă cu câteva săptămâni, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a venit cu propunerea de a învesti un "guvern de uniune națională", în cazul în care Guvernul Orban este demis. Acest "guvern de uniune națională", potrivit liderului PSD, ar trebui să guverneze până la alegerile la termen.

Ciolacu: Parlamentarii PSD care votează împotriva moțiunii nu vor participa la alegeri pe listele PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formațiunii care votează împotriva moțiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formațiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 232 de voturi.

”Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că în prezent moțiunea de cenzură este susținută de trei formațiuni, respectiv PSD, UDMR și Forța Națională.

”Continuăm negocieri cu formațiuni politice, cât și cu parlamentari independenți”, a mai spus Ciolacu.