Printre deputații care s-au abținut, marți, la votul asupra proiectului de eliminare a pensiilor speciale, se numără șase deputați ALDE, printre care Varujan Vosganian, Anton Anton, Toma Petcu și Andrei Gerea, și 13 deputați UDMR, printre care și Korodi Attila, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat, marți, în plenul Camerei Deputaților, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

Potrivit votului electronic înregistrat pe site-ul Camerei Deputaților, 13 deputați UDMR, șase deputați ALDE, un deputat de la minorități și unul de la Pro România s-au abținut de la vot.

Astfel, printre deputații ALDE care s-au abținut la votul de eliminare a pensiilor speciale se numără purtătorul de cuvânt al formațiunii, Varujan Vosganian, fostul minsitru al Energiei Anton Anton, Toma Petcu și Andrei Gerea.

Și liderul deputaților UDMR Korodi Attila s-a abținut la votul de marți, împreună cu alți 12 deputați ai formațiunii.

Singurul deputat de la Pro România care a votat cu „abținere” este Mihai Niță, în timp ce singura de la minorități care s-a abținut a fost Popescu Mariana.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.