UDMR consideră că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale este una de fațadă, care nu rezolvă problema, deoarece rămân să fie cheltuite, în continuare, de către statul român, 8,65 miliarde de lei.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că Uniunea a propus eliminarea totală a pensiilor speciale sau impozitarea acestora cu 90%. „UDMR nu a votat legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru că este o lege de fațadă, care nu rezolvă problema în sine. Noi am vrut eliminarea completă a acestor pensii speciale. În urma adoptării, marți, a legii în Parlament, se elimină doar 12% din pensiile speciale, valoric, astfel că, din 9,7 miliarde de lei rămân în continuare de plătit de către statul român 8,65 de miliarde de lei. Suma economisită nu ajunge nici măcar pentru plata unei cincimi din alocațiile pentru copii pe care Guvernul nu vrea să le majoreze. Proiectul nostru de lege prevedea eliminarea completă a tuturor pensiilor speciale sau impozitarea acestora cu 90% iar deoarece aceste propuneri nu au fost luate în considerare, ne-am abținut de la vot”, a spus Hegedus.

Potrivit acesteia, UDMR a votat pentru menținerea indemnizațiilor speciale de care beneficiază artiștii, iar acestea au fost menținute. Pensiile speciale au fost eliminate, marți în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.