Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut duminică, la Timișoara, că e necesară reformarea Comitetului Executiv al partidului. Astfel, prin modificarea statutului formațiunii, alături de președinții de organizații, din CEx o să facă parte primarii de mari municipii și președinții de consilii județene, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum realizez foarte bine, acel Comitet Executiv, ca să nu dăm vina pe o singură persoană, dumneavoastră v-a furat totul. Cea mai lovită organizație a fost a dumneavoastră (PSD Timiș- n.r.). (...) Modificările propuse la statut, nu numai schimbarea numelui Comitetului Executiv, schimbarea structurii CEx din care să facă parte, alături de președinții de organizații, primarii de mari municipii și președinții de Consilii Județene, astfel încât forul să fie cât mai larg și niciodată să se mai întâmple ce s-a întâmplat. Nu mai putem păcăli pe nimeni că vom face niște modificări pe ici pe colo dar de fapt nu modificăm nimic", a declarat duminică, la Timișoara, Marcel Ciolacu.

Secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu, a spus că Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au folosit CEx-ul în interes personal și că ar trebui ca măcar numele acestui for să fie schimbat, fiind unul toxic.

Ciolacu, despre neregulile din cheltuielile PSD: „Cine a făcut tâmpenii va trebui să răspundă”

Marcel Ciolacu a mai declarat duminică la Timișoara că cei responsabili pentru neregulile din cheltuielile PSD, făcute în 2018 din bani publici, vor trebui să răspundă, scrie Mediafax. Președintele interimar al PSD a precizat că o amendă a fost dată în acest caz.

„Am cerut și eu parte din raport să-mi explice. Am înțeles că raportul s-a închis. A existat o amendă. Cine a fost, o să răspundă. Cine a făcut tâmpenii, trebuie să răspundă”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă, întrebat despre un raport întocmit de Curtea de Conturi și Autoritatea Electorală Permanentă privind nereguli în cheltuielile făcute de partid în 2018 din banii de subvenții.

Anterior, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că a găsit PSD tras pe linie moartă, „un dezastru financiar, organizatoric și comunicațional”. „Meritul lui Ciolacu și a Biroului permanent că a reușit să pună partidul pe șine și a început să se miște”, a mai spus acesta.