Senatorul PMP Lucian Iliescu a declarat, joi, că senatorii PMP ar putea semna un protocol cu PNL pentru a se afilia la grupul senatorial al liberalilor, condițiile fiind dobândirea unor funcții la nivelul Biroului Permanent și la nivelul comisiilor. Mișcarea are ca scop și câștigarea unor voturi suplimentare de către PNL pentru alegerea Alinei Gorghiu în funcția de președinte al Senatului.

Plenul SenatuluiFoto: Hotnews

Concret, senatorul a precizat pentru Mediafax că doresc președinția unei comisii și funcția de vicelider de grup.

”Noi am avut o serie de discuții cu senatorii PNL și încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL din Senat. Ne gândim dacă activăm în grupul senatorial PNL, să dobândim și niște funcții la nivel de Birou Permanent, o președinție de comisie, un vicelider al grupului. Acest protocol nu ține loc de alianțe politice, ci de activitatea parlamentară”, a explicat Lucian Iliescu.

Afilierea la grupul senatorial ar însemna, totodată, sprijinul PMP pentru Alina Gorghiu la șefia Senatului, însă condiționat, anume senatorii PMP își vor păstra identitatea politică a grupului. PMP are cinci senatori.