Deputatul USR Cristina Prună a declarat, miercuri, că USR nu exclude să propună un candidat din partea partidului pentru șefia Senatului. De asemenea, ea a mai zis că o altă variantă ar fi ca Alina Gorghiu să fie susținută, din nou, de USR, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu excludem nici lucrul acesta (să venim cu propunere proprie de candidat pentru șefia Senatului - n.r). Chiar astăzi avem o ședință de Birou Național și cu siguranță vom discuta și acest aspect”, a spus deputatul USR Cristina Prună, miercuri, întrebată dacă USR va propune un candidat pentru șefia Senatului.

Întrebată dacă USR ar susține-o pe Alina Gorghiu, din partea PNL, ca președinte al Senatului, Cristina Prună a spus că și data trecută când a candidat, USR a sprijinit-o.

„Trebuie să ne consultăm. Data trecută când Alina Gorghiu a candidat (la șefia Senatului - n.r), a beneficiat de susținerea USR. Evident că de data aceasta, va trebui să trecem prin același fir de consultări și să susținem persoana care s-ar potrivi cel mai bine acestui rol”, a completat ea.

Despre decizia CCR de a declara nelegală alegerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului, Prună a zis că el „nu trebuia să mai facă parte din viața publică a ultimilor 30 de ani, pentru că are rădăcini vechi în fostul sistem comunist”.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.