Fost membru ALDE, senatorul Daniel Zamfir s-a înscris miercuri în organizația PSD Sector 3. Anunțul a fost făcut de președintele PSD București Gabriela Firea. Înscrierea lui Zamfir în PSD redă partidului majoritatea politică la Senat.

Daniel ZamfirFoto: Agerpres

"Susțin în totalitate legea propusă de senatorul Daniel Zamfir - noul nostru coleg în echipa social-democrată de la București

Sectorul 3 -, prin care împrumuturile pe care le contractează Ministerul de Finanțe, peste un anumit plafon, să fie aprobate în Parlament. Nu putem lăsa datorii uriașe generațiilor viitoare, din cauza că avem la conducerea Finanțelor un ministru inconștient! (...) Bine ai venit, Daniel Zamfir! Un parlamentar onest, care a muncit din prima zi de mandat în folosul oamenilor!", a scris pe Facebook primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

De altfel, Daniel Zamfir s-a afiliat grupului PSD din Senat în septembrie 2019, motivul invocat de acesta fiind păstrarea funcției de președinte al Comisiei Economice, în urma destrămării grupului ALDE la Senat.

Senatorul Daniel Zamfir a fost pe rând membru PNL, PD și ALDE. În perioada 2012-2016 a fost deputat iar din 2016 senator ales pe lista ALDE. Zamfir este și soțul Oanei Stancu realizator și producător la Anten3.