​Titus Corlăţean a cerut, la conferința de alegeri a PSD Dâmbovița, liderilor de partid să renunțe „la peremisme și la stilul Mitralieră”. Corlăţean a atras atenția că PSD are nevoie de lideri care vorbesc corect limba română, știu și limbi străine și sunt buni comunicatori, scrie Mediafax.

Titus Corlatean la TVRFoto: Captura TVR1

Corlăţean a afirmat, în fața delegaților, că există colegi în PSD care nu realizează că s-au schimbat timpurile și că este nevoie de inteligență politică și înțelepciune pentru ca unii să își facă propria introspecție.

„Suntem într-un moment dificil pentru PSD. Este pe de o parte rezultatul unor greșeli pe care și noi le-am făcut, și în organizația asta de partid județeană, unele și la nivel național”, a spus Corlăţean.

Acesta a adăugat că este pentru prima dată în 30 de ani, în România, când „avem de-a face cu o obsesie a actualei puteri de a acapara puterea absolută în stat”. „Să renunțăm la peremisme, să renunțăm la stilul Mitralieră, să renunțăm la lucruri care nu ne atrag electoratul. Să ieșim, să prezentăm echipe de bună calitate”, a afirmat Corlăţean, cu referire la Cătălin Rădulescu, poreclit „Mitralieră”.

Corlățean a spus că PSD are nevoie de oameni pregătiți profesional și politic, „care să vorbească corect românește, să mai știe și niște limbi străine, să fie buni comunicatori publici și politici”.

De asemenea, Titus Corlăţean a criticat dur alegerea lui Andrei Plumb în funcţiile de vicepreşedinte al organizaţiei şi şef de campanie la alegerile europarlamentare în judeţ. "Să nu mai acceptăm interferenţe de natură familială în politică", a transmis Corlăţean.