Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, sâmbătă, la Iași, că asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi este cea mai bună variantă. „Mă bucur că Ludovic Orban a făcut acest pas curajos, sper să o facă și pentru alte proiecte de legi”, a afirmat Cioloș, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prezent la Iași, la Consiliul Național PLUS, Dacian Cioloș a declarat că rămânerea în funcție a Guvernului Ludovic Orban se justifică doar dacă să fac reforme în România.

„Noi ne dorim să avem alegeri în două tururi, care e varianta cea mai bună decide Guvernul. Avea mai multe variante la dispoziție, cred că e o variantă bună și mă bucur că Ludovic Orban a făcut acest pas curajos. Sper să o facă și pentru alte proiecte de legi, pentru că acest Guvern are sens doar în măsura în care reușește să facă reforme. Dacă nu reușește să facă reforme atunci ne trebuie un alt guvern cu majoritate clară în Parlament, deci ne trebuie alegeri anticipate, așa că varianta aceasta, a angajării răspunderii, mi se pare o variantă bună, nu doar pentru această inițiativă, dar și pentru altele, și pentru Secția specială în justiție și pentru alte proiecte pentru că rămânerea acestui Guvern în funcție se justifică doar în măsura în care România e reformată, altfel pierdem timp pe politicianisme”, a spus Dacian Cioloș.

Liderul PLUS susține că în condițiile actuale alegerile anticipate ar putea avea loc cel mai devreme în luna iunie.

„Noi insistăm încă din toamnă, dinainte de alegerile prezidențiale, când am spus că ar trebui pregătit terenul pentru ca imediat după alegerile prezidențiale să fim în măsură să declanșăm alegerile anticipate ca să le putem organiza undeva în primăvară. Acuma, dacă luăm în considerare calendarul obligatoriu cu perioadele acelea obligatorii ne ducem deja, dacă ar cădea guvernul și ar trece peste această procedură de desemnare și de respingere de două ori a premierului, am ajunge undeva în iunie”, a afirmat Cioloș.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.