UDMR susține organizarea alegerilor anticipate în 14 iunie, cu o săptămână înaintea celor locale, au anunțat reprezentanții Uniunii, în cadrul CRU, care a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanților UDMR, alegerile anticipate sunt necesare pentru că țara are nevoie de o guvernare stabilă.

„Susținem alegerile anticipate! Acest pas este necesar deoarece actualul Guvern nu are majoritate în Parlament și poate guverna prin Ordonanțe de Urgență și asumarea răspunderii. Nu este în interesul nimănui. Este nevoie de o guvernare stabilă. Alegerile parlamentare anticipate nu numai că oferă țării o jumătate de an de câștig, ci și oportunitatea de a începe să ne dezvoltăm fără întârziere, deoarece din 2012 suntem într-o continuă criză guvernamentală, 9 guverne s-au perindat la conducerea țării de la căderea Guvernului Ungureanu”, au transmis reprezentanții UDMR.

Aceștia susțin că alegerile anticipate trebuie organizate înaintea celor locale.

„Suntem pregătiți să mergem oricând în fața alegătorilor noștri. Dacă este necesar, putem cere încrederea comunității noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale. Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare, anticipate, în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie”, a mai anunțat UDMR.