Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, sâmbătă că va semna petiţia lansată de Partidul Socialist European activists România referitoare la un salariu minim european şi a propus ca şi social-democraţii să se alăture acestui demers, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Spun din start, voi semna petiţia pentru un salariu minim european şi sunt onorat să fiu invitat să fac acest lucru. (...) Vă propun ca PSD să se asocieze demersului dumneavoastră şi de aceea, în BPN al partidului, voi propune susţinerea acestui demers. Semnez petiţia pentru că este despre un subiect important despre stânga românească şi europeană. Este vorba despre un trai decent, despre un venit care să asigure o şansă celor care muncesc să aibă un viitor în România", a afirmat Ciolacu, sâmbătă, la Forumul Naţional PES activists România "Un nou contract social european - 300 de activişti pentru un mesaj de stânga european".

Ciolacu a mai spus că este convins că „este nevoie ca PSD să redevină activ la nivel european” și că trebuie să își asume ce au greşit.

Ciolacu a menţionat că PSD a susţinut în permanenţă creşterea salariului minim pe economie, pentru că "o societate dezvoltată este o societate echitabilă".

"Noi credem într-o distribuţie echitabilă a bogăţiei. Bugetul României este compus din banii dumneavoastră. El nu trebuie făcut în spatele uşilor închise şi trecut prin asumări ilegale de răspundere. Trebuie să le spunem oamenilor de ce nu măresc alocaţiile, de ce întârzie creşterile salariale promise sau caută soluţii să nu respecte legile ţării, legea pensiilor. Campania pentru un salariu minim european este pentru oportunităţi egale la nivel european. Ne dorim o Europă socială, o Uniune Europeană în care România să joace un rol puternic, în care românii să aibă acces la un venit decent. (...) În contextul în care actualul guvern a blocat creşterea salariului minim, haideţi să-i obligăm prin acest demers european să facă acest lucru", a adăugat Ciolacu.