Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională actul normativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în cazul în care va pica în Parlament moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună după asumarea răspunderii Guvernului, notează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu certitudine", a răspuns Ciolacu, întrebat despre intenţia atacării la CCR în condiţiile picării moţiunii.

El a precizat că moţiunea de cenzură se bazează "momentan" pe voturile PSD şi ale UDMR şi că, pentru a avea numărul necesar de voturi, social-democraţii negociază cu toate forţele politice din Parlament şi cu parlamentarii neafiliaţi.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

„După cum bine știți PNL susține alegerea primarilor cu 50%+1 din voturi. În urmă cu câțiva ani de zile am inițiat un proiect de lege de îmbunătățire a modalității de alegere a primarilor. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de cod electoral pentru a împiedica introducerea în plen și adoptarea în Camera Deputaților. Ca atare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului”, a declarat Orban.