Neculai Onţanu şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile locale, din partea partidului ADER, al cărui fondator este. Fostul edil a afirmat că ”Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsat în paragină”, iar oamenii îl opresc pe stradă rugându-l să se întoarcă.

Neculai Ontanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Candidez pentru că Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsat în paragină. Merg pe stradă şi mă roagă oamenii să mă întorc, pentru că actuala administraţie şi-a bătut joc de locuitorii Sectorului 2 al Capitalei. De la salubrizare, până la investiţi, edilii actuali nu au făcut nimic. Când voi reveni la Primărie, primul lucru pe care îl propun va fi anularea taxei de habitat, o aberaţie din punctul meu de vedere. Al doilea lucru va fi să propun continuarea proiectelor de infrastructură lăsate de mine şi neterminate de actuala administraţie. Pasaje rutiere, reabilitarea şcolilor şi continuarea anvelopării blocurilor", a declarat Neculai Onţanu la lansarea candidaturii, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

În opinia acestuia, salubrizarea, parcurile şi străzile au fost lăsate "în paragină" de administraţia Toader-Popescu, iar singura grijă a actualei conduceri au fost interesele politice.

"Din programul propus în campania electorală nu au reuşit să realizeze nici un procent de 10%. Astfel, programul de reabilitări străzi al Sectorului 2 a demarat timid la sfârşitul anului 2019 cu 6 străzi, aflate în lucru. Sectorul 2 a ajuns să fie primul în România care a început să pună rânduri de borduri supraetajate pe trei rânduri. Este de neînchipuit cum îşi bat joc de banii încasaţi din taxe şi impozite de la cetăţeni.", a adăugat Onţanu.

Fostul edil a declarat că administraţia actuală a sectorului nu a ţinut cont de contractul de reabilitări spaţii verzi care prevedea întreţinerea spaţiilor verzi dintre blocuri, aceste zone fiind "complet ignorate", iar "aspectul lor neîngrijit şi dezolant fiind generator de deşeuri menajere".

Neculai Onţanu a fost primar al Sectorului 2 timp de patru mandate, fiind ales în această funcţie în anii 2000, 2004, 2008 şi 2012.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat mită un teren în valoare de 4,2 milioane de euro în schimbul retrocedării altor terenuri. În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis însă încetarea procesului ca efect al intervenirii prescripţiei. Decizia instanţei nu este definitivă, iar DNA a contestat hotărârea.