​Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, o acuză pe Gabriela Firea că a folosit bugetul Primăriei Capitalei în scop electoral, susținând că majoritatea cheltuielilor sunt pentru personal, iar primarul a îndatorat Bucureștiul pentru 20 de ani contractând un împrumut pentru subvențiile la energie termică, deși pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat.

Florin CîțuFoto: Guvernul Romaniei

Ce a scris Cîțu pe Facebook:

  • Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019. Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat.
  • In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3,6 miliarde lei- creșteri salariale plus un numar mult mai mare de angajați.
  • Celebrele companii înfiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat - cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor.
  • În 2016 PMB cheltuia 2,6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420,5 milioane lei!(...) In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistența socială 845 milioane lei.
  • În 2019 PMB nu a mai avut bani să platească subvenția pentru energie termică, deși o primeste de la bugetul de stat. Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetentei si iresponsabilitatii și s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică. Sa fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum.

„PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, a concluzionat ministrul Finanțelor.