Liderul USR Dan Barna spune, după o discuție cu premierul Ludovic Orban, că până acum nu au fost îndeplinite nici jumătate din obiectivele stabilite în acordul semnat cu PNL la învestirea guvernului. Discuțiile au avut loc vineri după-amiaza, în contextul anunțului privind angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și în perspectiva anticipatelor.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

”După cum știți, USR și PNL au semnat înaintea învestirii guvernului un acord politic cu mai multe puncte care vizau rezolvarea unor probleme urgente pe care românii ni le-au reclamat. Amintesc câteva dintre ele: recursul compensatoriu, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, alegerea primarilor în două tururi, o corectă reprezentare a diasporei în Parlamentul național, abrogarea unor prevederi nocive ale Ordonanței 114, reducerea impozitării pe salariul minim, prioritizarea proiectelor de infrastructură, demararea proiectului de reparare și de extindere a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului, monitorizarea reală a taierilor de lemn”, a scris liderul USR, pe Facebook.

Barna spune că doar o parte dintre prevederile acordului au putut fi realizate până acum: ”Nu suntem deocamdată nici la jumătate cu lista obiectivelor îndeplinite. I-am spus asta premierului Orban”.

Liderul USR mai transmite că USR va continua să își respecte cuvântul dat și se așteaptă ca partenerii liberali să procedeze la fel. ”În cadrul discutiei premierul Orban mi-a confirmat că și celelalte obiective restante sunt avute în vedere”.