Mașina BMW seria 7 împrumutată Camerei Deputaților de către Ministerul de Interne în perioada în care era condus de Carmen Dan a fost folosită de către doi vicepreședinți PNL, susține Camera Deputaților. Instituția a trimis un răspuns oficial HotNews.ro în care face aceste precizări în urma declarațiilor ministrului Marcel Vela, care a cerut vineri Camerei să returneze "mașinile de lux primite de la MAI".

HotNews.roFoto: Hotnews

Vela a făcut referire în special la un BMW seria 7 pe care susține că l-au folosit demnitarii PSD.

În urma unei solicitări făcute de către HotNews.ro, conducerea Camerei Deputaților a transmis că BMW-ul seria 7 a fost folosit în perioada 2017-2018 pentru vizitele oficiale ale delegațiilor străine (preluarea și transportarea delegațiilor de străini către Parlament și locațiile de cazare), iar în perioada 2018-2019 a fost folosit de către doi vicepreședinți PNL Ben Oni Ardelean și Marilen Pirtea.

"Autoturismul a fost preluat de Camera Deputaților de la MAI în baza unui contract de comodat, la data de 4 aprilie 2017. De la această dată până pe 24 mai 2017, Direcția pentru transporturi a Camerei Deputaților a efectuat probe de traseu și a pregătit autovehiculul în vederea alocării la post.

Din 24 mai 2017 până pe 1 februarie 2018, autoturismul a fost folosit pentru activitățile de protocol ale Camerei Deputaților, respectiv vizitele oficiale ale delegațiilor străine.

De la 1 februarie 2018 până pe 1 septembrie 2018, autoturismul a fost folosit exclusiv de Cabinetul vicepreședintelui Camerei Deputaților, domnul deputat Ben-Oni Ardelean, iar de la 1 septembrie 2018 până la data de 6 ianuarie 2020, de Cabinetul vicepreședintelui instituției, domnul deputat Marilen Pirtea", se arată în răspunsul primit de la Camera Deputaților.

De altfel, ministrul MAI Marcel Vela a fost întrebat de jurnaliști chiar în conferința de presă dacă BMW-ul au fost folosit și de parlamentari PNL, iar răspunsul acestuia a fost "Permiteți-mi să zâmbesc".