Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, joi, ca nimeni nu este interesat de alegeri anticipate intr-un an electoral in care prioritara este pregatirea alegerilor locale si parlamentare, dar a admis ca anticipatele pot fi provocate intr-un fel sau in altul. In opinia lui Ion Iliescu, cooptarea lui Adrian Nastase si Miron Mitrea in structurile de campanie ale PSD a reprezentat o reactie constructiva din partea PSD.

"A fost o reactie constructiva, ca sa se foloseasca toate fortele umane de care dispune partidul, mai ales intr-un politic atat de incarcat, si unul si celalalt au acumulat o experienta utila. Nu se schimba structura de conducere care a fost aleasa la congres, este vorba de a-i atrage pe toti in aceasta faza a activitatii partidului. Eu am incurajat folosirea tuturor, sa nu lasam pe nimeni pe dinafara" , a declarat Ion Iliescu, citat de Radio Romania Actualitati.

Ion Iliescu a facut aceaste declaratii cu ocazia participarii la o dezbatere pe marginea cartii "Un adevar incomod" scrisa de fostul vicepresedinte american Al Gore, eveniment organizat de fundatia Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare.