​Fostul premier Viorica Dăncilă susține că declarația lui Claudiu Manda potrivit căreia PSD "nu va mai susține în funcții proști care să ne facă de râs", nu a avut ”absolut nicio legătură” cu ea. Dăncilă admite însă că nu a vorbit cu Manda despre acele afirmații, dar spune că a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cu Lia Olguța Vasilescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată de jurnaliști dacă s-a simțit atacată de Claudiu Manda, Viorica Dăncilă a declarat, marți, că a "lămurit" și această chestiune și că "s-a speculat foarte mult".

"Declarația lui Claudiu Manda, am vorbit și cu Lia Olguța Vasilescu și cu domnul președintele interimar Marcel Ciolacu, nu a avut absolut nicio legătură cu Viorica Dăncilă. Claudiu Manda nu putea să atace un guvern care, de fiecare dată am spus, nu pot să vorbesc de performanță, dar pot să vorbesc de eficiență", a susținut fostul lider al PSD, la finalul ședinței Comitetului Executiv al partidului.

La întrebările repetate ale jurnaliștilor pe această temă, Viorica Dăncilă a răspuns: "În momentul în care faci o afirmație și ești un om puternic ți-o asumi atunci când faci referire la o anumită persoană. Eu cred că trebuie să-l întrebați pe domnul Manda la cine s-a referit".

Chestionată dacă nu l-a întrebat totuși pe Claudiu Manda la cine s-a referit atunci când a făcut acea declarație, Viorica Dăncilă a admis că nu a vorbit cu acesta, ci doar cu Marcel Ciolacu și cu Lia Olguța Vasilescu.

După contrele din trecut cu Viorica Dăncilă care i-a reproșat că a făcut-o proastă, Claudiu Manda a ieșit din nou la rampă și la o ședință de partid le-a spus colegilor că PSD n-o să mai susțină "proști în funcții publice”. "Nu o să mai susținem proști în funcții publice ca să ne facă de râs pentru că munca noastră de multe ori ne-o aruncă la coș capacitatea de a vorbi a unora sau altora pe care din păcate i-am sprijinit. Toți acolo în CEx să ne asumăm greșelile, dar să nu le mai facem”, a spus Manda, joi, la sedința PSD Buzău unde a fost reales Marcel Ciolacu șef al organizației.