Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a caracterizat contracandidații săi la conducerea PMB, pe Nicușor Dan și pe Vlad Voiculescu, drept „personaje tragi-comice”, „doi politicieni închipuiți”, care „nu sunt capabili să vină în fața propriilor colegi cu idei constructive legate de București”, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„De ceva vreme, în cadrul unei alianțe care a mințit că salvează Bucureștiul, dar nu a reușit decât să-l blocheze, se dă o luptă pe viață și pe moarte, între două personaje tragi-comice, pentru adjudecarea posturii de învins al alegerilor pentru Primaria Generala al Capitalei. Întrucât e limpede pentru oricine că niciunul dintre cei doi politicieni închipuiți nu este capabil să vină în fața propriilor colegi cu idei constructive legate de București, ei se întrec doar în atacuri la adresa mea și a echipei mele, având la bază informații trunchiate sau chiar false și opinii personale care țin loc de fapte”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, reprezentanții PLUS au răspândit, luni, o „dezinformare” de tip „fake-news”.

„Azi (luni - n.red.) au întrecut însă orice limită a bunului simț. Unul dintre ei înfierează Primăria Capitalei pentru defrișările (legale, potrivit ministrului Mediului) din Pădurea Băneasa, în condițiile în care Municipiul București nu este nici proprietar, nici administrator al vreunui metru pătrat din acea pădure, iar celălalt îmi aduce niște acuzații fantasmagorice cum că aș fi dat dispoziție să se stropească străzile cu o substanță miraculoasă menită să țină praful la sol, ca să iasă măsurătorile bine”, mai notează Firea.

Edilul face referire la o postare pe Facebook a lui Vlad Voiculescu, care reclamă faptul că pe străzile Capitalei a fost împrăștiată o „mâzgă artificială”.

„Substanța care ar trebui să protejeze împotriva poleiului (pentru a crește aderența vehiculelor, sic!), probabil folosită ceva mai devreme la cererea primariței/primarilor pentru că are proprietatea de a reține particule de praf la sol, generează accidente. Primăriile din București au făcut ca de obicei achizițiile. Compania câștigătoare își face de cap, mâna în mâna cu autoritățile”, a scris Voiculescu pe pagina sa de socializare.