Primarul din Tg. Mureș vrea anchetă socială obligatorie pentru cuplurile care vor să facă un copil / Florea: Țiganii sunt o problemă serioasă a României / Mă doare în fund de cei care mă fac nazist

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Luni, 13 ianuarie 2020, 19:50 Actualitate | Politic


Dorin Florea
Foto: Facebook
Nemulțumit de discuția privind dublarea alocației pentru copii, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, vine cu o propunere șocantă. El spune că este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte.

„În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, scrie primarul din Târgu Mureș pe Facebook.

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea susține că propunerea sa nu este „radicală deloc”, fiind una despre care a mai vorbit și în trecut. El a precizat că „statul încurajează nemunca” și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocație”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (...) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”.

El a mai spus că în cazurile în care condițiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luați în grija statului și ar fi educați, operațiune care ar putea fi de succes pentru „că nu se deosebesc cu nimic de ceilalți”.

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.


Postarea integrală de pe Facebook a lui Dorin Florea:

„Lipsa dezbaterilor publice și a discuțiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern și alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate. Așa se întâmplă și în cazul legislației privind acordarea indemnizației de creștere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă.

De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect și propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri:

- dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile;
- situație financiară acceptabilă;
- un nivel de educație minim stabilit prin lege;
- vârsta minimă la care un adult să devină părinte, etc.

În cazuri exceptionale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posobilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus.

Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc. Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție.

Cu toate eforturile Primăriei Târgu Mureș pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din păcate nu s-a reușit decât în mică măsură. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele arătate mai sus.”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

59739 vizualizari

 • -99 (179 voturi)    
  rasism primitiv... (Luni, 13 ianuarie 2020, 19:53)

  demaGOGU [utilizator]

  ...in sex xxi, iar omul e inca in libertate?
  • +38 (58 voturi)    
   Modelul elvețian (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:51)

   Omics [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Este exact modelul elevețian pentru copiii defavorizați aplicat în anii '70. Întrebați-l pe Goagăl.
   • +34 (40 voturi)    
    Ipocrizia e la fel de rea ca rasismul (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:09)

    valll [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    Sa dai bani, fara sa controlezi daca au efectul bun pe care il pretinzi, fiindca de fapt nu-ti pasa si fiindca banii oricum nu sunt ai tai, inseamna un si mai mare dispret.
    Acest primar, chiar daca a socat, a pus problema efectului acestor bani asupra celor spre care merg, nu asupra eventualului electorat.....
    Si nici nu-si baga capul in nisip ca sa nu vada problemele grave pe care le creaza aceasta minoritate.
    • -8 (20 voturi)    
     Declaratii ieftine, in prag de alegeri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:36)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui valll

     Statul poate si trebuie sa controleze daca sunt respectate drepturile copiilor, indiferent daca primesc bani sau nu. Daca vezi copii cersind, domnule Florea, sesizezi directia de protectie a copilului din subordine. Imediat. Ai deja legea de partea ta.

     Restul e gargara.. Primaria TgM nu poate decide daca un cuplu face sau nu copii. El propune ancheta sociala in gospodarii pe criterii etnice, dar admite implicit ca aceleasi servicii sociale de protectia copilului nu fac fata azi cazurilor existente. Declaratii ieftine, ca vina alegerile.
     • -2 (8 voturi)    
      mori cu legea în mână (Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:34)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Și ce dacă sesizezi "direcția" ? După ce le dai bani, umbli să vezi ce se întâmplă cu banii? Nu da bani de la început, asta e soluția! Nu primește alocație decât cel care poate să crească civilizat copilul, altfel plămădim infracționalitate, banii ii beau părinții exploatatori de copii. De făcut copii, nimeni nu obliga pe alții să nu îi facă, dar dacă îi fac, să aibă responsabilitatea creșterii lor, părinții iresponsabili să nu o arunce pe societate.
      • -1 (9 voturi)    
       Din fericire, am iesit din jungla (Marţi, 14 ianuarie 2020, 17:26)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui clencix

       1. Ce propui tu se numeste legea junglei - copilul celui mai slab sa moara de foame.

       2. Aceeasi "directie" va fi responsabila si cu anchetele propuse de Florea, care decide cine primeste bani si cine nu. Daca nu-si face treaba azi, de ce si-ar face-o maine?..

       3. Romania a semnat carta UNICEF. Copiii nu au nici o vina si trebuie protejati de stat impotriva neglijentei si abuzurilor, inclusiv din partea propriilor parinti.

       4. Daca am fi o societate cu adevarat crestina, asa cum pretind unii, intr-o singura generatie de copii am putea face efortul de a educa o minoritate ca s-o integram. Din pacate, nu suntem...
       • 0 (2 voturi)    
        cultivăm infracțiune cu bună știință (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:35)

        clencix [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Dacă n-ai înțeles greșit, ai deturnat intenția: 1. Tocmai că dacă se dovedește că părintele este incapabil de calitatea de părinte, să cadă din calitatea asta și să-și piardă dreptul de a-și creste singur copilul. Dar fără a-i permite să profite mai întâi de ajutorul care ar trebui să fie dat direct copilului. 2. Tocmai că "direcția" se deresponsabiliză, aruncând banii încoace și încolo, în loc să se preocupe de creșterea copiilor, se ocupă de pictarea proprie ca "făcătoare de bine" fără niciun efort - pe banii statului. 3 și 4 sunt mai bine realizați dacă banii ajung direct la copii, nu la părintii denaturați. Decât să îndrepți răul după ce a crescut, mai bine să-l îndrepți când era mic.
        • -1 (3 voturi)    
         Fix pe dos (Joi, 16 ianuarie 2020, 9:47)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui clencix

         Pentru ce spui tu exista deja lege si institutii ale statului responsabile pentru aplicarea ei. Legea 272/2004.

         Pentru ce spune primarul rasist, nu va exista niciodata lege. Cum o pui in practica? Lege care iti interzice sa faci copii? Lege care discrimineaza un nou nascut pentru ca nu e "de familie buna"? Sau poate vrei sa propui o lege care ia copilul de la mama imediat dupa nastere?...
         • 0 (2 voturi)    
          dreptul copilului bate pe al parintelui (Joi, 16 ianuarie 2020, 15:44)

          clencix [utilizator] i-a raspuns lui pehash

          Dreptul copilului este de a avea un părinte responsabil, nu dreptul părinților iresponsabili de a-și crea o sursa se venit de pe urma copiilor
   • +18 (26 voturi)    
    S-a exprimat prost primarul (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:27)

    Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    mai ales facand referire specific la tigani.
    Nu ar trebui ingradit dreptul nimanui de a face copii. pot iesii genii si din familii sarace. Problema este cum ii cresc, cum ii educa mai exact. Pot fi cazuri in care cei saraci sa-si educe copii in spiritul muncii, cinstei si al bunului simt si sa existe familii bogate dar in care copii sa ajunga dependenti de droguri, infractori...
    Nu cred nici ca statul ar trebui sa-i ia sa-i creasca pt ca ar face-o prost si cu cheltuieli foarte mari.
    Solutia, dupa mine, ar fi ca acei copii ai caror parinti sunt infractori (deci un exemplu rau pt copii lor) sau isi neglijeaza sau exploateaza copiii sau ii educa prost (sa fure, sa fie violenti, sa se comporte antisocial) etc, sa fie scosi prin lege din acea familie si dati spre adoptie in regim de maxima urgenta, intai in tara si apoi daca intr-un timp rezonabil (2-3 luni) nu sunt adoptati in tara sa fie oferiti pt adoptie internationala (cum e in Norvegia).
    Altfel cu dublarea alocatiei (mai ales), multi vor face copii pt a-si creste veniturile fara munca, exploatandu-si in acest fel proprii copii si dedandu-se alcolismului (de ex).
    • +11 (13 voturi)    
     Deduceri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:26)

     Rdu [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

     sau reducere de impozite pt parinti.
     • +4 (8 voturi)    
      Da ! (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:05)

      ionescu_ion [utilizator] i-a raspuns lui Rdu

      Cred ca este cea mai buna solutie.
    • +7 (11 voturi)    
     Darea in (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:12)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

     adoptie inseamna bani cheltuiti, de la tine si de la mine. Eu nu vreau sa contribui la plata comportamentului iresponsabil al unora care n-au discernamant. Fiecare sa fie responsabil de propriile fapte, iar daca nu vor, sa fie responsabilizati obligatoriu.
     • +1 (7 voturi)    
      Ce platesti tu sau eu la o adoptie!? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:50)

      Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui unins

      Institutionalizarea in centre de plasament costa statul (adica noi) o gramada de bani si rezultatele ei sunt in multe cazuri dezastruoase.
      La adoptie parintii adoptivi acopera toate cheltuielile pt copilul devenit al lor si-i asigura o educatie corespunzatoare. Exista si acum criterii pt care te califici sau nu pt a putea adopta un copil.
      • -1 (7 voturi)    
       Adoptia (Marţi, 14 ianuarie 2020, 13:58)

       unins [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

       presupune existenta unui sistem in cadrul caruia lucreaza sute, poate chiar mii de angajati ai statului, platiti de mine si de tine.
    • -7 (11 voturi)    
     dupa mesaje si reactii (Marţi, 14 ianuarie 2020, 12:33)

     Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

     cat si din faptul ca primarul e PNL, sunt din ce in ce mai convins ca toata aceasta tevatura este la comanda, si are legatura cu legea prin care se cresc alocatiile, pe care PNL nu vrea sa o puna in practica.

     Sunt postari sincrone care ne spun ca o data cu dublarea alocatiilor (de la 150 la 300 lei, adica o masa la restaurant !!) oamenii se vor inghesui sa faca copii. Ori este evident pentru orice om cu minim 1 neuron ca asa ceva e o bazaconie cat casa poporului. Pai tocmai ca oamenii care au sute de milioane salarii si averi, tocmai aia abia daca fac un copil pe la 40 de ani. Pentru ca problema e de educatie, de valori, nu de situatia materiala de moment.
     • -1 (3 voturi)    
      „...sunt din ce in ce mai convins..” (Marţi, 14 ianuarie 2020, 17:06)

      dt1961 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      Nea Gheorghe! Si eu sunt din ce in ce mai convins ca d-ta (care nici nu ai habar din ce partid este primarul Florea) si multi altii la fel, faceti ce faceti si umpleti forumurile de discutii cu aberatii care mai de care, doar asa sa aratati (fara sa vreti) cat de frustrati sunteti in viata.
      • -2 (2 voturi)    
       În schimb, tu, ddt,, ești un far călăuzitor. (Marţi, 14 ianuarie 2020, 20:50)

       prec [utilizator] i-a raspuns lui dt1961

       Mai ai frați?
   • -20 (34 voturi)    
    eu as cere (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:47)

    Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    expertiza psihiatrica tuturor candidatilor pt o functie publica. Omul e caz de seringa si camasa de forta, ca si toti cei care-l aproba pe aici.
   • -21 (31 voturi)    
    asa arata un popor defect (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:23)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    ne pasa de democratie, de libertate, sa nu ne fure unii si altii.
    cand este vorba de a discrimina o parte a populatiei, 2 din 3 romani (era sa scriu oameni dar am corectat) aplauda un rasist.
    si site-ul asta, mare aparator al democratiei si libertatilor cetatenesti, tolereaza comentariile in care rasistul asta este sustinut.
    imi pare rau ca traiesc printre astfel de romani.
    • +1 (7 voturi)    
     Dar printe (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:32)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

     astfel de oameni vrei sa traiest? https://www.youtube.com/watch?v=R-rj6atvuU0&feature=share&fbclid=IwAR2pHM3gi_XGOeeLzQYoGNG8wOb-5biM4ihbDmusmC5XKdz8SYnZZ0DYCtA Vizioneza doar primele 15 min.
    • +2 (2 voturi)    
     unii se dau mai cu moț (Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:47)

     clencix [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

     Libertatea și democrația nu-s fără responsabilități. Discriminarea se face și dacă între egali se aleg unii că ar avea moț, deși nu îl au. Discriminarea este tocmai a oamenilor care respectă legile și se văd asupriți de cei care nu le respectă. De fapt, cei care vor primi bani degeaba vor râde în nas celor care li-i dau.
   • -19 (27 voturi)    
    stat de drept? o gluma proasta (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:29)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Omics

    prefectul (noul prefect, LIBERAL) tace in loc sa propuna demiterea primarului.
    procurorul doarme in loc sa deschida dosar penal pe art 369 CP
    #rezist, mari aparatori ai democratiei, nu mai fac nicio petitie online
  • +46 (62 voturi)    
   In sec XXI... (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:15)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ...mai exista (inca) libertate de expresie.Democratie inseamna ca : „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“
   Ion Ratiu.Matale se pare ca ii vrei la puscarie pe toti cei cu alte pareri,asta e comunism primitiv,inca mai esti in libertate ?
   • +15 (17 voturi)    
    Gogu este Nema Constiinta Dema Putinta (Marţi, 14 ianuarie 2020, 6:56)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

    Un fel de ...Decretel 2020
    • 0 (4 voturi)    
     auzi dar nu mi-e clar (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:08)

     Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     de la ce partid e asta? Presupun ca daca era de la PSD puneau in titlu
     • +3 (3 voturi)    
      de la ALDE (Marţi, 14 ianuarie 2020, 14:47)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

      S-a autosesizat Tariceanu si a luat pozitie contra lui.
   • -8 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:58)

    [anonim] i-a raspuns lui grongobar

    • +1 (1 vot)    
     lupta cu infracțiunea nu e rasism (Marţi, 14 ianuarie 2020, 16:54)

     clencix [utilizator] i-a raspuns lui

     Poți provădui dacă ai argumente care nu sunt rasiste. Cât timp nu aduci astfel de argumente, este afirmație rasistă. Dar dacă dovedești că echipa celor cu ochii albaștri educă securiști care împușcă oameni nevinovați, nu mai este rasism.
   • 0 (4 voturi)    
    Asta nu e libertate de expresie (Marţi, 14 ianuarie 2020, 14:52)

    baraka [utilizator] i-a raspuns lui grongobar

    Nu poti sa spui orice idiotenie fara sa suporti consecintele. Altfel am ajunge ca toti nebunii sa fava apologia genocidului si a crimelor in masa.
  • -38 (50 voturi)    
   80% din romani nu au nici un loc de munca! (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:42)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   80% din românii cu varste intre 18 si 40 ani nu au nici un loc de munca pentru ca pur și simplu nu are nevoie nimeni de ei. Restul de 20% sunt arhisuficiente. Primarul din Targu Mures dorește sa evacueze tara. Oamenii vor pleca dacă intra în vigoare aiurelile sale.

   Cum poate un asemenea individ sa gospodareasca eficient un oraș mare al țării dacă debitează asemenea elucubrații total inaplicabile. Daca s-ar pune în practica ar vedea ca dau rezultate dezastru. Nu lovesc doar in romi ci in romani cu precadere.

   Citat:
   "Nemulțumit de discuția privind dublarea alocației pentru copii, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, vine cu o propunere șocantă. El spune că este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte."
   • +13 (17 voturi)    
    TOTUȘI, DE CE.? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 7:58)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    “ 80% din românii cu varste intre 18 si 40 ani nu au nici un loc de munca ”

    De ce aduc vietnamezi? De ce acești 80% nu acoperă cerința de personal care nu e acoperită?
    • +2 (10 voturi)    
     Pentru că respectivul habar n-are ce vorbește (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:46)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui nick24

     (sau scrie)
    • -1 (5 voturi)    
     Vietnamezii lucrează la negru de fapt (Marţi, 14 ianuarie 2020, 12:31)

     simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

     Vietnamezii vin în România ca lucrători ai unor firme din Vietnam. Ele ii plătesc. Angajatorul din România nu le da lor efectiv nici un salariu ci plătește firma din Vietnam pentru prestări servicii și ea îi remunerează pe muncitorii asiatici. Nu sunt angajați romani deoarece ai costa mai mult angajatorul roman primind salarii nete mai mici decât vietnamezii!!

     Explicația o găsiți aici:
     https://www.vice.com/ro/article/panjq7/vietnamezii-adusi-in-romania-au-fost-expediati-inapoi-acasa
     • +2 (2 voturi)    
      ironia (Marţi, 14 ianuarie 2020, 15:18)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

      face ca in blocul meu se puna schele.si sa vezi minune lucreaza si niste vietnamezi.care se pare,sunt platiti ceva mai mult ca romanasii nostrii,desi muncesc,dupa aprecierea mea,mai lent.deci cine face jocurile cu muncitorii asiatici e direct interesat.de ce?
      paraindarat.simplu
   • +13 (15 voturi)    
    Ai inventat cifrele respective (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:21)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    INS ne oferă alte valori care nu-s nici măcar la un sfert din cât zici dumneata.
  • +34 (44 voturi)    
   Ai uitat... (Marţi, 14 ianuarie 2020, 1:08)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ...sa ne spui daca nu cumva "rasistul asta" are dreptate. Cum vezi tu lucrurile, ca mie imi vine sa-i dau un premiu ?
  • -4 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:55)

   [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

  • +10 (14 voturi)    
   Are dreptate (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:08)

   Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Imediat sar aia care tin in brate si cainii maidanezi
  • +5 (11 voturi)    
   Rasism este împotriva rasei nu împotriva prostiei (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:19)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   .
 • +62 (122 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 19:53)

  [anonim]

  • -13 (17 voturi)    
   avem de a face (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:04)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui

   cu un clash inter-cultural !
  • -6 (32 voturi)    
   Se poate si azi (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:43)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui

   Avem "Legea Copilului" - 272/2004 - care permite angajatilor de la DGASPC (mda, aia care fac secretariat la PSD) sa monitorizeze copiii abuzati sau neglijati si, daca este nevoie, parintii pot fi decazuti din drepturi temporar sau chiar definitiv.

   Primarul are o problema, dar problema lui este alta - este un incompetent total. De 20 de ani este primar in Targu Mures si romanii il tot voteaza la gramada de teama sa nu iasa candidatul UDRM. Dar orasul este un dezastru comparativ cu celealalte orase mari din Transilvania.
  • -6 (14 voturi)    
   Pai statul crezi ca ofera conditii mai decente? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 1:40)

   farty [utilizator] i-a raspuns lui

   Legat de acei parinti saraci, macar ai garantia ca acestia nu isi vor scoate copiii la produs, spre deosebire de statul roman! Sigur, exista si exceptii de ambele parti. Dar, aici nu esti in Elvetia. Multi uitam ca suntem inca in Romania. Multi uitam cum au murit cei din Colectiv. Multi uitam ca nu avem autostrazi sau cai ferate conectate la Europa. Si cu toate acestea, vrem sa dam copiii catre stat. Incredibil, ce mizerie de popor putem fi!!!
  • -7 (19 voturi)    
   Omul nu este un obiect material ! (Marţi, 14 ianuarie 2020, 6:33)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui

   Domnul primar : "Aceștia vor avea însă posobilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus".
   Copilul (omul) nu este proprietatea cuiva, care poate trece, ca un obiect oarecare, de la un proprietar, la altul!
   Omul este format, in primul rand, in cei sapte ani de acasa. Acasa, in "casa parinteasca", de care omul ramane legat sufleteste tot restul vietii lui.
   Omul are suflet, asta il caracterizeaza ca fiinta. Ce se intampla cu sufletul omului, in variata domnului primar?
 • +59 (109 voturi)    
  Pentru tara este o masura buna (Luni, 13 ianuarie 2020, 19:59)

  risk_mdm [utilizator]

  Daca nu ar fi imorala! Adevarul este ca un copil venit pe lume intr-o familie dezorganizata va fi o pacoste pentru sitem: nu va studia, nu va produce nimic, doar va consuma. Astea fiind spuse, pe celalat taler spune clar: omul e liber sa faca cati copii vrea, cand vrea si cum poate! Acum depinde cum reuseste tara asta sa jongleze cu morala si cu viitorul propriu. De exemplu o limitare la 2 copii, iar de al 3-lea sa interunesti niste criterii. Inco odata, este evident ca sunt pe lumea asta cupluri care ar putea educe foarte bine un copil, dar dinteama de viitor le e frica sa il faca, in timp ce alte cupluri nu gandesc si fac in draci, invers proportional cu gradul de educatie.
  • -16 (34 voturi)    
   daca e asa buna (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:02)

   dailyshow [utilizator] i-a raspuns lui risk_mdm

   sa se aplice la toata lumea.
   nu ti-ar fi matale mai bine in china, unde sporul natural e planificat?

   Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii, împreună cu Avocatul Poporului. România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor. - mediafax - toti astia sunt tigani, nu?

   Aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în condiții materiale extrem de precare, acest procente reprezentând cea mai ridicată rată din UE, unde media este de 5,9%. De asemenea, peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie, arată datele unui raport realizat de Organizația Salvați Copiii, împreună cu Avocatul Poporului.
   • -9 (17 voturi)    
    gramada de minusuri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:26)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui dailyshow

    pentru ca oamenii nu sunt de acord cu masura decat daca se aplica doar celor de alta etnie.
    am o scarba profunda fata de rasisti!
  • +13 (41 voturi)    
   Unde se spune că omul e liber să se puiască (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:02)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui risk_mdm

   în neștire. Uite în ce hal a ajuns planeta.
  • +17 (21 voturi)    
   Libertatea inteleasa conditionat (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:16)

   lasa [utilizator] i-a raspuns lui risk_mdm

   Conceptul de libertate umana, este unul maret si nobil, si , evident ca este utopic. Sigur ca au dreptul si tiganii sa faca copii cu nemiluita, dar sa nu trecem cu vederea ca ii exploateaza, aici de ce nu intervine justitia? Alocatiile sunt o forma de asistenta sociala, dar tiganii si-au facut un modus vivendi , nu copiii beneficiaza de alocatii, ci parintii, tip primitivi, fara educatie, abuzivi si maligni.
   Si eu l-as sustine pe primar, cu un amendament, sa construiesc toate formele de evaluare intr-un cadru legal.
   China, nu uitati, a restrictionat cuplurile la un copil. Si era scopul de a nu se sufoca prin supra populare, foamete si mizerie.
   Dle juristi, la treaba!
  • +10 (20 voturi)    
   Dar este moral să-i permiți unuia (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:25)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui risk_mdm

   care nu are mijloace materiale să-i dea naștere unui om care nu va avea o viață decentă, nu va avea condiții necesare dobândirii unei educații?
   O persoană care sechestrează un adult este condamnată, însă un părinte care „sechestrează” viitorul unui copil este lăsată în pace...
   Mda, halar moralitate la acest popor...
   • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2020, 15:06)

    [anonim] i-a raspuns lui hic sunt leones

    • +1 (1 vot)    
     „Dacă” și cu „Parcă” se plimbau pe-o barcă (Marţi, 14 ianuarie 2020, 17:20)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui

     Faptul că eu - așa cum sunt - exist nu schimbă cu nimic ceea ce am spus.
     Eu nu contest dreptul oamenilor de a face copii, contest asigurarea condițiilor pentru ca oameni fără mijloace materiale și fără educație să se ocupe de creșterea și instruirea copiilor.
     Așa cum nu accept ca o persoană fără autorizare să efectueze intervenții chirurgicale asupra copiilor, nu accept ca un idiot să facă „intervenții chirurgicale” asupra intelectului copilului (adică să aibă dreptul să facă alegeri cu privire la educația pe care o primește un copil).
   • -1 (1 vot)    
    nu stiu daca moral e cuv. potrivit (Marţi, 14 ianuarie 2020, 21:00)

    dailyshow [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    dar e o consecinta logica a unei societati cu tot felul de dezechilibre, iar cel mai mare porneste de la educatie
 • +55 (111 voturi)    
  Cred ca (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:05)

  Alexa.99. [utilizator]

  oricine ar trebui sa fie constient de faptul ca nu-i normal sa faci copii daca nu ai casa, venit decent si macar un minim de educatie. Ce fel de start ii oferi copilului in viata dintr-o cocioaba de alcoolici?
  N-ar fi logic sa ne deosebim de animale, care fac pui doar din instinct?
  • +60 (90 voturi)    
   nu instict (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:12)

   Ciobanu Radu [anonim] i-a raspuns lui Alexa.99.

   Acestia nu fac pui din instinct i fac ca sa profite de pe urma lor, peste tot este plin de copii romi la cersit, peste tot auzi de trafic de copii romi pusi sa cerseasca, adevarul e ca i fac sa incaseze doar alocatia, este o forma primitiva de a profita de urma copiilor, unde nu primeaza interesul copilul ci interesul adultului care l-a facut si profita de pe urma lui.
   • +7 (9 voturi)    
    Adica clanuri si mini clanuri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:43)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanu Radu

    epoca de piatra cum ar veni.
  • +14 (52 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:43)

   [anonim] i-a raspuns lui Alexa.99.

   • +8 (14 voturi)    
    Cati doctori si ingineri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:23)

    Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui

    plecati din noroaie si saracie cunoasteti dvs.?
    Scoala e obligatorie dar va rog sa verificati care e rata abandonului scolar in Romania, de la varste tot mai mici.
    • +7 (11 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:39)

     [anonim] i-a raspuns lui Alexa.99.

    • +1 (1 vot)    
     sunt, dar extrem de putini (Marţi, 14 ianuarie 2020, 14:49)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

     Cunosc si eu cativa romi sau tarani saraci, ridicati de jos, care au urcat scara ierarhica prin studii si facultate. Dar a fost pe timpul lui Ceausescu, acum e cam greu sa te mai ridic prin carte.
    • -2 (2 voturi)    
     din fericire sunt multi- (Marţi, 14 ianuarie 2020, 18:23)

     richter [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

     mai toti de dupa anii '50 ; cei drept, majoritatea cu sechele lasate de unele metode si materiile de invatamant comunist - "cunostinte economice social politice (CESP)" cum se numea pri anii '80 materia respectiva- dar mai stiu ceva, foarte trist: cateva cazuri (cu nume si date concrete cunoscute personal) de copii de intelectuali (cam singurul) care s-au sinucis sau imediat dupa bac sau mai tarziu- si sunt mai multe in tara- un pret de neconceput pt. "treapta sociala"...din clasa mea totii intelectualii sunt fara familie !!! SICT GLORIA MUNDI !
  • +1 (25 voturi)    
   Chiar si la animale (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:27)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

   numarul de pui este in functie de conditiile de mediu. Daca sunt conditii bune , fac mai multi pui , daca sunt grele fac mult ,mai putini . Dar acest reglaj il face Natura, animalele nu il fac in mod constient.
 • +91 (151 voturi)    
  Corect (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:06)

  tibiro [utilizator]

  In sfarsit un politician care are tupeul sa zica ce multi altii gandesc. Total de accord cu ce zice, felicitari pentru curaj!
  • -36 (106 voturi)    
   Nu e deloc corect (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:39)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui tibiro

   Nu ai gandi asa daca ai fi de etnie rroma. Nu tu alegi sa te nasti roman sau altceva, iar comentarii similare am citit despre romani prin alte tari.

   Strabunicul meu a fost roman ardelean, a fost cioban si nu avea nici un fel de educatie, insa a fost la Marea Unire. Nici el nu ar fi trebuit sa se reproduca dupa criteriile astea?!

   Da, in etnia rroma se intalnesc astfel de situatii, insa nici un guvern nu a abordat constructiv problema, au incercat doar sa smulga si sa manareasca voturi de la ei.

   Florea asta, in orice tara civilizata, ar fi exclus din orice si probabil urmarit penal
   • -24 (34 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:47)

    [anonim] i-a raspuns lui subcultura

   • +17 (39 voturi)    
    Nimic anti-țigănesc. Dimpotrivă (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:55)

    Omics [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    mesajul dumneavoastră este un caz de analfabetism funcțional. Bunicul dumneavoastră a avut putința și responsabilitatea de-a crește copii. Orice om de etnie roma cu aceleași calități își va putea crește copiii.
   • +16 (32 voturi)    
    Avea un acoperiș. Muncea. (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:05)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    Tu chiar nu judeci?
   • +37 (45 voturi)    
    yeah, right (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:08)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    1. Masura propusa nu este EXCLUSIV pentru rrrrrrromi;
    2. In etnia rrrrrrrrrrrrroma se intalnesc preponderent astfel de situatii, cum se intalnesc si la romani, dar nu in aceeasi masura
    3. Nu dau 2 bani pe tarile "civilizate" duhnind a corectitudine politica si discriminare pozitiva. Una dintre ele era Franta, care ne spunea ca nu suntem in stare sa integram TIGANII, acum rrrrrrrrrrromi. Ghici cine ni-i trimitea cu avionul ca nu reusea sa-i integreze. Civilizatii tai.

    Zi-mi si mie de ce un roman, ungur sau tatar intelege sa munceasca si sa stea cu chirie, iar un rrrrrrrrrrrom sta la japca sau moca, ca altfel nu concepe? Sau de ce un majoritar sau minoritar, altul decat rrrrrrrrrrom, intelege ca venitul vine prin munca? Bineinteles, nu ma refer la toti, procentual semnificativ insa.

    La partea cu educatia ai dreptate. Acolo a aberat.
   • +9 (13 voturi)    
    domnule (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:34)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    stranepot de cioban ardelean,ce are unirea cu tiganii si copiii badie?unde faci mata asocierile astea aiuritoare?enie rrrrrrrrrrrrroma?ce vorbesti pacurare?ce limba e asta,rrrrrrromani?
    chiar ca subcultura,inapoi la oi!
    de curand a fost data o lege cu ''antitiganeala'',cred ca e timpul sa fie testata.
    cncd-ul deja a prins puteri superumane,e timpul pt o judecata tiganesca.sa vina bulibasii sa ne judece.io ma jur cu mana pa carne ca nam furat mancatias,da stiu sanjur.
  • -22 (72 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:45)

   [anonim] i-a raspuns lui tibiro

   • +37 (45 voturi)    
    Dar de ce (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:32)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui

    trebuie sa "integreze el tiganii"? Cat sa-i mai integram? Nu beneficiaza de aceleasi drepturi ca restul cetatenilor? Ba chiar sunt discriminati pozitiv! Pana cand? Tie iti baga cineva mancarea in gura? Daca ai nevoie sa mananci, mananci singur, nu? Adevarul este ca sunt PARAZITII societatii si toate merg pana odata, apoi cand cetatenii majoritari corecti se vor satura, vor lua masuri extrem de drastice pentru a se apara. Eu cred ca trebuie un anumit echilibru in respectarea valorilor unanim acceptate, iar una din valori se numeste munca cinstita.
   • +28 (36 voturi)    
    In postare omul asta.... (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:29)

    math_2 [utilizator] i-a raspuns lui

    ... nu pomeneste de tigani. Ati sarit toti ca nebunii cu rasism si alte aberatii.

    va place cum arata Norvegia ?? Sunt sigur ca o vizitati foarte des, voi astia revoltatii... Acolo statul iti ia copiii daca nu ai grija de ei, daca ii abuzezi....

    noi din pacate nu suntem pregatiti sa discutam despre acest subiect. Veti vedea ca si partidele politice vor evita acest subiect.

    Voi ce propuneti cand in mod evident un copil este neglijat neingrijit si abuzat ?? E copilul lor, fac ce vor cu el ???
    • -1 (1 vot)    
     Zau? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 14:58)

     baraka [utilizator] i-a raspuns lui math_2

     Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.
  • -9 (19 voturi)    
   hehe (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:56)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui tibiro

   Romanului mereu il freaca grija de altii. De aia in 30 de ani o sa dispara ca si cum nici n-ar fi fost!
  • -11 (17 voturi)    
   la mintea ta.... (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:07)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui tibiro

   care sunt criteriile prin care ancheta sociala stabileste daca poti avea copii?
   punem si un venit minim de 5.000 lei net pe membru de familie?
   gen un cuplu poate avea copii doar daca are 15.000 lei net, 5.000 fiecare persoana
   pt al doilea copil inca 5.000
   • +1 (11 voturi)    
    Dreptul de a face copiii nu e legat de venit (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:32)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    însă putem lega de acesta dreptul de a-i crește.
    Copiii nu le aparțin părinților, își aparțin lor înșiși și, dacă părintele nu este capabil - intelectual și material - să ofere condițiile necesare pentru ca micul om să primească o educație corespunzătoare, trebuie decăzut din drepturi (până când îndeplinește respectivele condiții).
    Poate să-și viziteze copiii, să-i țină în brațe, să-i ia la film, însă atât.
    • 0 (6 voturi)    
     inlocuie "a avea" cu "a creste" (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:14)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     asta crezi tu ca era problema in enuntul meu?
     primarul cere ca "cei care vor sa aduca pe lume un copil" sa faca dovada ca au venituri, nu cei care vor sa creasca un copil
     si daca nu-i lasi sa il creasca, unde il trimiti? in orfelinate?
     vai de capul vostru
     • -1 (5 voturi)    
      Nu pot să înlocui(esc) cei doi termeni (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:28)

      hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      pentru că „a avea” reprezintă un drept pe când „a crește” reprezintă o obligație (ca părinte nu ai absolut niciun drept față de copil ci doar obligații).
      Primarul spune să le fie suspendate părinților biologici drepturile părintești (drepturi pe care le au față de terți) până când fac dovada că au capacitatea de a-și executa obligațiile (față de copil).
    • +2 (4 voturi)    
     Adica (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:24)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     pentru iresponsabilitatea lor, acesti "parinti" sa fie recompensati cu ridicarea obligatiilor de ai creste si transferarea acestor obligatii pe spinarea oamenilor responsabili, care muncesc cinstit! Eu nu vreu sa platesc din banii mei, faptele iresponsabile ale unora fara discernamant. Si asa judeca orice om normal.
     • -2 (2 voturi)    
      Datoria societății este față de copii (Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:27)

      hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui unins

      care nu au de ce să plătească pentru faptele iresponsabile ale părinților lor.
    • 0 (2 voturi)    
     vezi tu (Marţi, 14 ianuarie 2020, 17:03)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     din cauza asta stangacii nu au niciodata castig de cauza in problemele gen familie si copii.
     cu logica asta tampita nu mai ieseam din epoca de piatra,asteptam sa vina statul sa ne ridice din glod si sa ne creasca si sa educe copiii.
    • -2 (2 voturi)    
     „ copii nu le apartin parintilor..” (Marţi, 14 ianuarie 2020, 17:44)

     dt1961 [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

     „Copiii nu le aparțin părinților, își aparțin lor înșiși și, dacă părintele nu este capabil - intelectual și material - să ofere condițiile necesare pentru ca micul om să primească o educație corespunzătoare, trebuie decăzut din drepturi (până când îndeplinește respectivele condiții) Poate să-și viziteze copiii, să-i țină în brațe, să-i ia la film, însă atât.”
     Asa! Deci ia statul toti copii tiganilor aia smecheri care nu vor sa munceasca da sex fac cat cuprinde. Deci vor trebui oarece amplasamente unde acesti pui defavorizati sa simta ca au ocrotitori si parinti care îi educa si îi iubesc in adevaratul sens al cuvantului. Asta doar asa vreo 18-20 de ani pana vor putea trai pe picioarele lor. Dupa, Dumnezeu cu mila. Bine mai oameni buni care doriti asemenea gogomanii, voi incercati sa ganditi doar cateva secunde cam ce costuri ar fi pentru tara aceste „inovatii”? Si din buzunarele cui se vor achita? Oare nu ar depasii de nu stiu cate ori bugetul ala „fenomenal” destinat alocatiilor actuale? Hai sa ne umflam in pene ca mitocanii fara sa gandim ca o mare parte (daca nu chiar mai mare decat cea a tiganilor) a celor care nu „servesc” vre-un job sunt chiar din etnia noastra milenara, români pur sânge?
     • -1 (1 vot)    
      Ce treabă are etnia cu prostia? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:24)

      hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui dt1961

      Depinde ce priorități avem noi ca societate: plătim polițiști locali care să o frece prin birouri sau hrănim copii care provin din familii defavorizate; construim biserici sau dotăm școli; schimbăm borduri sau facem programe de integrare cu firmele private etc.
 • +46 (92 voturi)    
  CORECT (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:09)

  Ciobanu Radu [anonim]

  Felicitari pentru adevarul nerostit de altii..... ar fi cazul sa se faca ceva in Romania sunt foarte multi cetatenii de etnie roma care refuza sa munceasca. Ceva trebuie facut.
 • +27 (67 voturi)    
  sau scote alocatia de tot (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:09)

  stefanppp [utilizator]

  Nu mai bine eliminam alocatiile? De tot. Nu mai primeste nimeni alocatie si gata,.Pentru cei care "isi permit" sa faca copiii oricum alocatia aia nu e mare scofala....
  • +30 (34 voturi)    
   corect (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:10)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui stefanppp

   Ar trebui desfiintate si folositi banii pentru afterschool de stat sau gradinite cu program prelungit. Eventual date deduceri la impozitare venituri, insemnand loc munca sau activitate impozitata, nu simpla existenta atarnatoare.
  • -1 (5 voturi)    
   probabil despre asta e vorba (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:39)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui stefanppp

   nu vor sa promulge legea cu cresterea alocatiilor, si arunca petarde d-astea. Mai ales ca primarul inteleg ca e pnl.
 • -9 (85 voturi)    
  Oi, you have a loicense for that baby? (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:29)

  AdiSun [utilizator]

  Bwhahaha do it! Abia astept sa vad "permise de facut copii" sau cine stie cu ce alta imbecilitate vrea sa vina domnul primar.

  Iar pentru aia de mai sus care sunt care sunt de acord cu tampenia asta, daca aveti impresia ca un copil institutionalizat creste mai bine in grija statului decat intr-o familie sunteti cu caputul.
  • -9 (25 voturi)    
   mi-e groaza... (Luni, 13 ianuarie 2020, 23:10)

   MaXaM [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

   ... cand realizez cate fiinte asa zis umane au notat negativ comentariul tau. La momentul cand comentez eu, sunt 48 voturi, si ai un +2. Elementara matematica imi spune ca aproape jumatate din votanti sunt chiar suparati... si inca mai avem tupeu sa zicem ca am fost o tara antisemita si xenofoba, si ne intrebam ce naiba nu merge cu Romania!
   Felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.
  • +6 (10 voturi)    
   Historically Talking... (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:28)

   Uhm [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

   Daca tot se pare ca stii engleza probabil ca stii si originea cuvantului F.U.C.K. care insemna Furnication Under the Consent of the King, adica o abreviere care se scria cu creta pe usa casei de catre autoritati si care insemna ca ai obtinut permis legal de facut copii. :)
  • +4 (14 voturi)    
   Doi părinți biologici (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:33)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

   care nu au resursele necesare ca să ofere copilului o educație nu reprezintă o „familie”.
   • +5 (9 voturi)    
    . (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:24)

    AdiSun [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    Bunica-ta a crescut intr-o familie cu 7 copii sa ajungi tu sa ai basinile astea in cap.

    Am avut un referendum pentru familia ca femeie si barbat, vad ca ne indreptam spre inca unul in care familia se defineste ca avand venit minim pe cap de membru.

    Vad ca se juiseaza la ideea ca rromii vor fi afectati de masura asta mareata, dar evident nici cei de la tara nu stau extraordinar de bine in venituri - poate ar trebui sa le ridicati nivelul de trai nu sa veniti cu ideea asta orweliana de a confisca copiii.
    • 0 (10 voturi)    
     Prietene, bunica mea a avut capacitatea (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:05)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

     de a oferi o educație fiecăruia dintre cei mulți copii ai săi.
     Bunica mea a muncit până la peste 80 de ani - sigur că nu a dat cu sapa, însă a muncit - iar după 80 și-a restrâns activitatea la ceea ce fac oamenii bătrâni și înțelepți: s-a bucurat de nepoți, i-a învățat tradiții, a dansat la nunțile lor, s-a plimbat, a stat și prin spitale, a suflat în lumânările multe care se adunau pe tortul ei, a râs și a plâns împreună cu familia mare pe care a creat-o.

     La fel ca pe acest primar, și pe mine mă doare-n fund de faptul că o serie de idioți din țara aceasta îmi spun că doar eu cu copilul meu nu formăm o familie, pentru că vor ei neapărat o muiere și un bărbat.
     Dar cum rămâne cu restul definiției dată astăzi de Constituție familiei: „Familia se întemeiază ... pe dreptul și ÎNDATORIREA părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
     Se pare că astăzi Constituția obligă părinții să aibă un venit care să le permită să asigure creștere, educație și instruire, deci deja definește familia „ca avand venit minim pe cap de membru”... Ia-o p'asta!

     Iar în discuția care privește problema etnică pe mine n-ai să mă bagi, pentru că principiile de care am vorbit și am să vorbesc eu se aplică tuturor cetățenilor, fără discriminări și fără privilegii (așa cum spune tot Constituția).
     Nu este treaba mea - a cetățeanului simplu - să ridic nivelul de trai al oamenilor, însă este treaba mea când o persoană - în acest caz un părinte - schingiuiește intelectual o altă persoană - în acest caz un copil.
 • +39 (83 voturi)    
  Felicitari! (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:29)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Chiar un om care are curajul sa puna punctul pe I!.
  Multumesc.
 • +43 (75 voturi)    
  nu suntem pregatiti pentru dscutia asta (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:29)

  Crup [utilizator]

  Nici noi, nici Europa, nu suntm pregatiti pentru discutia asta. Iar cand vom fi, va fi prea tarziu pentru astfel de discutii. Atunci problema noastra va fi supravietuirea fizica individuala.
  • -5 (23 voturi)    
   Oare cum va fi (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:45)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Crup

   peste 50 de ani cand parlamentul Romaniei va fi compus majoritar din tigani. Votati democratic de catre ai lor. Pentruca vor fi majoritari ca populatie , va fi normal sa fie majoritari si in parlament. Cum va fi oare ?
   • +7 (9 voturi)    
    va fi cultura lor (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:31)

    Crup [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Va fi complet, complet diferit. Drepturile omului, ale minoritatilor, statul de drept, nediscriminarea etnica sunt inventii ale Europei de Vest si ale Statelor Unite. Nu au nicio treaba cu cultura tiganilor.
    Fiecare rasa sau civiliaztie are propria cultura, deeori radical diferita de celelalte, cel putin pe anumite aspecte.
    Chiar si ajutoarele sociale sunt o inventie relativ recenta a culturii vest europene. Pana acum vreo 100 de ani nu exista asa ceva nicunde in lume. Produceai, traiai, nu, mureai la propriu de foame.
   • +8 (10 voturi)    
    Cu turnuletze. (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:45)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    multe.
 • +29 (59 voturi)    
  perfect, de acord (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:30)

  zot [utilizator]

  dar nu este vorba de "tupeu" ci de curaj si
  responsabilitate;
  evident ca sunt necesare analize temeinice, dar
  rapid.
 • -13 (53 voturi)    
  Mda (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:30)

  jcjc [utilizator]

  Păi mai întîi să plătească alocațiile din banii pe care i-a devalizat din bugetul primăriei și pentru care e anchetat de DNA și pe urmă mai vedem cu anchetele astea sociale.

  Aș întreba cum se poate alege un asemenea primitiv primar din 2000 încoace, dar Mazăre și Funar au avut și ei lungi și fructuoase cariere politice.
 • -12 (66 voturi)    
  Nu va mai faceti bine... (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:31)

  the-jackall [utilizator]

  In urma cu cateva zile comentam la un articol despre Greta micuta activista de mediu care era facuta in toate felurile de romani de ai nostri. Aceiasi romani care se plang in strainatate ca sunt priviti si tratati intr-un fel de catre occidentali.
  Pai DE ASTA sunteti tratati diferit, pentru ca nu va mai civilizati nici intr-o suta de ani! Mergeti peste tot si va comportati/actionati si vorbiti la fel ca pe forumul asta: rasist, homofob, plini de ura, needucati (si nici nu vreti sa va educati cu timpul, va incapatanati sa ramaneti asa), ignoranti si lista poate continua.
  Frumoasa tara, pacat ca-i locuita.
  • -5 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:18)

   [anonim] i-a raspuns lui the-jackall

  • -1 (13 voturi)    
   BTW (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:49)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui the-jackall

   Tu, cel atat de bine educat si inteligent.... esti in Romania ? esti pesedist ? spune-ne si noua de unde atata cultura si intelepciune ?
  • -2 (12 voturi)    
   brava (Luni, 13 ianuarie 2020, 23:11)

   MaXaM [utilizator] i-a raspuns lui the-jackall

   Multumesc pentru comentariu, este exact ceea ce am vrut si eu sa spun.
 • -3 (39 voturi)    
  Nu-l intelege nimeni pe primar... (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:34)

  Sparafucile [utilizator]

  De fapt, l-ar fi putut intelege cineva dar omul a murit pe 30 Aprilie 1945 injurat de toti. Iar unele spirite mai sovaielnice, confruntate cu anumite realitati din ziua de azi ar fi in stare sa-si mai domoleasca resentimentele...

  ROTFL in hohote!
 • -25 (81 voturi)    
  Nu sunt o surpriza parerile comentatorilor (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:35)

  newlook [utilizator]

  Nu sunt o surpriza parerile comentatorilor si faptul ca rasismul, primitivismul primesc plusuri pe site-ul asta.

  Asta-i poporul roman, gene talibane...imi pare rau s-o zic.
  • +4 (20 voturi)    
   Tu pe ce lume trăiești? (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:34)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Mie-mi pare rău că sunt cei cu gene ca ale tale.
   No, fiecare cu părerile sale de rău.
 • -11 (61 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:37)

  [anonim]

  • +19 (21 voturi)    
   si pe ei ii sustin familiile, (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:13)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui

   care raman fara unele bunuri :D

   Tu, daca ramai fara serviciu, inseamna ca ai avut si este o exceptie/temporar. La ei este un mod de viata.
 • -6 (54 voturi)    
  urmeaza impuscarea din avion (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:42)

  revo [utilizator]

  ca pe camilele acuzate ca beau prea multa apa...
  • +8 (20 voturi)    
   Mie mi-e milă de cămile. (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:36)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Ălea n-au nici-o vină.
 • -10 (56 voturi)    
  :))))))))) Primare, oglindă ai?! (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:43)

  tiz [utilizator]

  TăliCĂ, CUM și io, suntem cam prea bruneți ca să facem afirmații d-astea, de-l frizează pe alt brunet celebru, alde Hitlerake. În plus, dacă nu erau ăia la care faci tălică refereală, nu eram nici câți suntem, uită-te la noi doi, nu toți bruneții ajung asistați social. Vrei să n-ai o nouă generație de nelucrativi, ia matale ceva măsuri să ajuți pruncii să se educe, nu bănuți, la săraci banii se duc pe urgențe, nu neapărat pe alcohol și țighi, oferă gratuit cămine săptămânale, tabere, afterschooluri, cantină cu 3 mese pe zi pentru copiii din familii nevoiașe, d-astea, care chiar folosesc, și bucură-te că măcar săracii fac mai mult de un copcil, în ritmul în care fac prunci ne-săracii nu apucăm să luăm vreo pensie nici tălică, nici eu. Părerea mea.
 • -6 (58 voturi)    
  Muget (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:44)

  yol [utilizator]

  De bou aflat din intamplare in secolul asta!
  • +22 (48 voturi)    
   Nu fi trist! (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:50)

   Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui yol

   Asculta o manea.
 • +51 (63 voturi)    
  furtuna intr-un pahar cu apa (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:45)

  pardalian [utilizator]

  Atunci cand alocatiile pt copii nu vor mai fi sub forma de bani ci vaucere pt mancare, imbracaminte, rechizite, etc, vom face un mare pas inainte. Asa... toate cresterea alocatiilor se va vedea direct proportional in incasarile carciumilor din toata tara. Si copiii tot in cu...l gol vor fi.
 • -3 (15 voturi)    
  Sa nu zici niciodata "niciodata" (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:54)

  Cartisoara [utilizator]

  Poate ajunge omul nostru cand e batran sa fie spalat la fund taman de un tigan...
 • +11 (25 voturi)    
  Are dreptate (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:55)

  Nyk1 [utilizator]

  Iar pentru acest lucru va fi sacrificat pe altarul corectitudinii politice de către regresiști.
 • -11 (57 voturi)    
  nu trebuie sa-l doara in fund (Luni, 13 ianuarie 2020, 20:59)

  dailyshow [utilizator]

  trebuie sa-l doara la voturi, sa nu mai iasa un asemenea specimen primar. daca-l facea ma-sa tigan, mai gandea asa? primitiv e el, ceea ce arata cat de dezvoltata e societatea cu totul, nu doar o minoritate
 • 0 (20 voturi)    
  Ministerul Procrearii (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:04)

  belfast [utilizator]

  De acum inainte copiii se fac doar cu acordul Statului. Esti sarac, mori fara urmasi. Doar bogatii au voie sa faca copii.

  Eugen Ionescu a fost mic copil....
 • -2 (12 voturi)    
  Discuții inutile (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:20)

  Martorii lui Terente [utilizator]

  Alocațiile sunt sume destinate exclusiv creșterii copiilor. Părinții care deturnează acești bani către birturi și n-au grijă de cei mici pot fi sancționați penal, ca orice magazioner ce delapidează o prăvălie, și decăzuți din drepturi. Totul legal, fără niciun discurs plin de ură și niciun drept de apel. Numai că, la noi nu se respectă nici legile existente și se bat câmpii despre altele imposibile, pentru că vorba lungă e mai de preț decât protecția copilului sau drepturile omului.
  • +2 (6 voturi)    
   Și cum stabilești că au ajuns la birt fix banii (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:38)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Martorii lui Terente

   din alocație?
   Omul va putea spune că a lăsat la birt bacșișurile pe care le face, iar banii de alocație merg spre plata alimentelor (cumpără, de exemplu, brânză de la producătorii locali fără chitanță).
   Ia demonstrează dumneata că nu e așa.
 • +4 (16 voturi)    
  Privilegiul de a fi părinte... (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:25)

  Mircea Oprea [anonim]

  Sub un asemenea primar e posibil ca Enescu (ce rău mi-ar fi părut de Maruca...), poate nici Brâncuşi (ce rău mi-ar fi părut de Marie Bonaparte...) să nu se fi născut!

  Oricum, omul ăsta, primarul, e răzbit în durerea lui de o realitate ce scapă autorităţilor dacă se simt cât de cât responsabile pentru comunitatea românească. Zău, până să-l facem nazist, să vedem unde are dreptate...
  • -5 (7 voturi)    
   Așa cum irosește acum statul român banii (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:41)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Mircea Oprea

   e posibil ca o familie medie, care are ceva minte ca să știe că cheltuielile cu al 2-lea sau al 3-lea copil o va copleși, să aleagă să nu mai facă un Enescu sau un Brâncuși ai viitorului.

   Vezi că logica ta merge și în direcția aceasta.
 • +23 (31 voturi)    
  Tiganii... (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:34)

  Steriade [utilizator]

  Din pacate, tiganii chiar sunt o problemă serioasă a României (nu neparat numai ei, dar ei ies mai mult in evidenta). E o vorba: cand spui lucrurilor pe nume, se face "deranj" mare, sau ... "adevarul supara".
 • -15 (29 voturi)    
  Nazismul n-a murit (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:44)

  nisetru [utilizator]

  supravietuieste in specimene ca Florea.
 • +19 (27 voturi)    
  Bravo,om care spune lucrurilor pe nume (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:44)

  narcislb [utilizator]

  Da,romii ca si romanii sunt o problema atunci cand nu doresc sa munceasca si incep sa nasca copii doar pentru alocatie si pentru furat de la vecini.Bravo domnule primar
 • -8 (16 voturi)    
  Poate.. (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:44)

  raulito [utilizator]

  ...le dai tu din casele tale sau ii lași sa fure sa își facă rost de case.
  Sau când le-ai cerșit voturile au fost buni?
  Mizerabila specie ești
 • +25 (33 voturi)    
  Primar sau rasist, curaj sau nebunie? (Luni, 13 ianuarie 2020, 21:48)

  bubalacap [utilizator]

  Ma uit pe aici si cred ca adevarul este undeva la jumatate. Dar, o jumatate a mea imi spune ceva si eu va spun voua:
  - tiganul are denumire de tigan/gitanes/etc in alte tari, numai la noi i se spune rrrom/romanes;
  - de mic am trait in vecinatatea lor, 30 de ani/o generatie, in diferite orase, in diferite perioade. Am vazut cum i-au tratat comunistii, vad cum ii trateaza capitalistii de azi, de aici si din Europa. Credeti ca este vreo schimbare? NU, si ar trebui sa mai treaca inca 50 de ani sa vedem ceva.
  Pentru cei care nu cred, sa se uite si in alte tari unde isi duc zilele si puradeii, conationalii nostri. Aceste tari au incercat, dar s-au convins ca trebuie sa ni-i trimita pachet inapoi impreuna cu niste programe insotite de bani. ADICA, NU-I VOR, NICI ASTAZI, NICI MAI TARZIU!
  - daca tot am ajuns la alte tari, cei care vor sa vada rasismul mergeti in Norvegia sau Danemarca. Uitati-va cati tigani sunt pe acolo!
  Celorlalti, care sunt impotriva primarului, le doresc macar un vecin de etnie tiganeasca. Unul singur in casa. Daca sunt mai multi isi va aminti de cele scrise de mine. Cu conditia sa se publice acest comentariu!
 • -4 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:01)

  [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
   copiii se fac la tinerete (Marţi, 14 ianuarie 2020, 13:48)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui

   nu la batranete cu pastile de viagra si fertilizari in vitro.
   Apropo, dupa nivelul tau de educatie care se reflecta in scris (copii se scrie cu 3 i), nu ar trebui sa primesti certficat de procreare.
 • -7 (25 voturi)    
  Te doare (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:01)

  Coco_papagal [utilizator]

  mintea cata prostie e in primar si in comentariile de pe site. Mai bine spuneti ca au voie sa faca copii doar parintii blonzi cu radacini nordice si salariul peste 5000€. Rasisti hoti si puturosi. Ochi pt ochi si am fi o lume de orbi. Imi este scarba.
 • +11 (19 voturi)    
  trebuie discutat (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:06)

  Daniel Vasile [anonim]

  Omul spune si lucruri bune, cu care sunt de acord: parintii au responsabilitatea cresterii copiilor. Daca parintii sunt incapabili, atunci clar e o problema.
 • -6 (12 voturi)    
  un liberal adevarat! (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:13)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  ...
 • +8 (18 voturi)    
  perfect corect. punct (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:27)

  matematics89 [utilizator]

  nimic de adaugat.
 • +10 (20 voturi)    
  Are dreptate primarul Florea? (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:52)

  ipolitic [utilizator]

  Da si nu.
  Da, exista o problema.
  Nu, pentru ca vrea sa trateze efectul in loc sa caute si sa elimine cauza. Mai bine zis, cauzele.
  In linii mari, nu prea am timp:
  In orasul meu, oamenii care zi cu zi, lucratoare sau sarbatoare, in ger, in ploaie sau arsita-vin cu masina de gunoi si fac ca orasul sa fie curat si civilizat, sunt cu totii de origine roma. Au loc de munca, lucreaza.
  In zonele in care sunt ff multi someri, cu precadere romi, de ce nu s-au infiintat intreprinderi sociale? Cu marja de pierderi suportat de stat, ar fi fost cu castig social pe termen mai lung.
  Statul de ce tolereaza, mai mult, sprijina infractionalitatea in comunitatile rome? Exemplul tiganului care isi ridica o vila si are kilograme de aur in gat, circula cu masini scumpe, taxe zero, neperturbat de organe, este un factor nimicitor pentru timidele incercari de integrare sociala, pentru majoritatea romilor.
  De ce incurajeaza partidele sistemul "ajutor social contra voturi"?
  Afirm cu toata convingerea ca statul roman este VINOVAT pentru situatia creata. Primarul Florea ar face bine sa gandeasca la o schimbare de paradigma.
 • +6 (24 voturi)    
  Right (Luni, 13 ianuarie 2020, 22:59)

  CalinMircea [utilizator]

  Are perfectă dreptate, dar un pic cam devreme. În 10 - 20 de ani, oricum acolo vom ajunge, indiferent de ce gândim acum. Încet, dar sigur, leftismul va triumfa. Marx a avut dreptate, când a zis că sistemul comunist va fi acceptat de bunăvoie în cele mai dezvoltate țări la început. Vezi țările nordice, SUA, etc. Ce s-a întâmplat în Rusia, Cuba sau la noi n-are nici o legătură cu adevăratul comunism ce va urma. Ce frumos va fi și cum vom aplauda cu toții!
 • -16 (26 voturi)    
  In spiritul corectitudinii... (Luni, 13 ianuarie 2020, 23:19)

  MaXaM [utilizator]

  articolul asta, dar mai ales enorma masa a comentariilor de aici nu face decat sa demonstreze inca o data un adevar esential: romanii nu au curaj sa recunoasca cat de antisemiti, xenofobi, homofobi si nazisti sunt. Se ascund dupa idelile alea cretze gen "identitate nationala" si "biserica stramoseasca" care daca sunt luate putin la purecat, le crapa cusaturile pentru orice dovada de existenta pre-1945.
  In loc sa invete de peste gard ce inseamna adevarata integrare sociala, aratam inca cu degetul, si blestemam de la prima suflare un suflet de copil, punand anatema de tiganoi/jidan/homalau la primul semn de neconformitate cu mocirla care genereaza cazuri gen Iliescu, Dragnea sau Dancila, in vreme ce Brancusi sau Lipatti devin si raman "cineva" doar peste hotare....
  • 0 (0 voturi)    
   nu baga te rog "biserica stramoseasca" (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 9:13)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui MaXaM

   in aceeasi oala cu nazistii de pe forum, care iti garantez ca sunt impotriva bisericii 1000% dintre ei.
 • -13 (21 voturi)    
  Pedeapsa (Luni, 13 ianuarie 2020, 23:52)

  galeo [utilizator]

  Spper ca acest cretin sa isi ia o amenda serioasa de la autoritatile competente
 • +14 (16 voturi)    
  o privire prin preajma.. (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:18)

  richter [utilizator]

  si vad o multime de sate care mai exista celor cateva famillii de penticostali (o denominatiune crestina) care au reusit sa creasca si sa educe frumos, responsabil si moral de la 5 copii in sus in medie (cred ca media e mai sus, spre 7-8) si o parte din ei sunt in tara , o parte prin strainatate toti prin munca cinstita (cu mici exceptii)- si acolo integrati si fericiti; apoi, in lume, albii sunt minoritari si devin si mai minoritari...frumoasa tara, pacat ca nu prea mai e locuita,,,,se pare ca problema e alta..
 • +22 (26 voturi)    
  Mădălin Voicu dixit (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:20)

  zizin [utilizator]

  Postacii care fac pe deștepții că așa e ”corect politic” și care cred că minoritatea romă reprezintă doar 3% din populație, adică vreo 625 mii (conform recensământ oficial din 2011) se îmbată cu apă rece.
  Mădălin Voicu, fost deputat și fost secretar de stat în Ministerul Culturii declara cu nonșalanță încă din 2008 întru-n interviu: ”Ca sa nu mai spun ca tiganii se impuiaza de doua ori mai mult decat majoritarii. Daca acum ei sunt in jur de doua milioane, doua milioane si jumatate, peste 15 ani, daca lucrurile merg asa, pot ajunge la cinci milioane” și că ”tiganii, din nationalitate conlocuitoare vor deveni nationalitate inlocuitoare”. Din 2008 au trecut 12 ani. Foarte probabil că astăzi sunt deja undeva la 15% din populația RO dacă nu chiar mai mult!
  https://vinul.ro/interviu_madalin_voicu.html
 • -2 (8 voturi)    
  Bine ca e "normal" sa faci copii... (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:36)

  OutsideThisBox [utilizator]

  ...pe care apoi ii dai sa ii creasca altii. La cresa, la gradinita, la scoala, liceu, facultate.
 • -10 (14 voturi)    
  Tezele lui Florea in Ținutul Secuiesc (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:37)

  Vermont [utilizator]

  Dl. Primar și mulți că el poate n-ar fi trebuit să se nască daca ar fi fost în vigoare 'nornele' lui Florea. In cel mai bun caz am putea vorbi de o reproducție selectivă. Dar dincolo de ridicolul acestor enormități , daca ne gândim mai bine, dl. Primar face jocurile susținătorilor legiferării Ținutului Secuiesc unde probabil romii nevorbitor de maghiara că și românii originari din 'regat' vor fi izgoniți și astfel chiar Marosvasarhely va deveni de drept capitala Szekelyfold-ului. Așa că în ciuda numelui românesc dl. Primar devine doar un pion al iredentismului maghiar.
 • +12 (22 voturi)    
  Nu e chiar asa rau... (Marţi, 14 ianuarie 2020, 0:57)

  Mery92 [utilizator]

  Am citit cu atentie ce a scris acel primar si nu e chiar asa rau, adica chiar s-a gandit si la posibilitatea ca unele
  cupluri sa nu tina cont de necesitatea permisului de a naste propus si sa nasca poate pe ascuns.

  Ei bine, primarul nu a zis sa fie omorati acei copii ilegali si nici sa fie crescuti pentru a le fi recoltate organele si oferite celor nascuti cu permis de OM si care au nevoie de acele organe.

  Dl. Primar a zis doar ca acei copii sa fie preluati in ingrijirea Statului exact pentru a avea cele mai bune conditii de cerestere. Deci, se putea si mai rau. Apoi, chiar a lasat si posibilitatea ca sa-ti recuperesi copilul daca intre timp respecti conditiile, e un fel de amanet. Amanetezi copilul la Stat si daca faci rost de casa, job si diploma, il iei inapoi.

  Eu zic ca daca Trump aude povestea primarului, o sa fie de partea sa. Poate o sa si vina Trump sa-l ia consilier la Casa Alba. Abia astept sa vad Air Force One pe aeroportul de la Tg. Mures. Cu asa ceva o sa castige Trump inca un mandat.

  In USA se poate, la noi sa vedem...
 • +3 (13 voturi)    
  Complicatii inutile (Marţi, 14 ianuarie 2020, 5:28)

  Setalcott [utilizator]

  Mai simplu era sa propuna taierea alocatiilor.
 • +2 (12 voturi)    
  Nediscriminatoriu (Marţi, 14 ianuarie 2020, 6:19)

  tontu [utilizator]

  Masura poate fi buna daca se aplica nediscrimiinatoriu si de ce nu, la nivel global. Oricum suntem in acest moment mai multi oameni decat poate sustine planeta.
  • +1 (9 voturi)    
   haios (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:40)

   KayT [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   Un primar de orasel de provinicie zice o traznaie.

   Tontu', comentator pe internet: sa se aplice la nivel global!!

   You cannot make this shit up.
 • +10 (20 voturi)    
  Omul nu e nazist (Marţi, 14 ianuarie 2020, 6:41)

  laviniub1 [utilizator]

  Sunt de acord cu propunerile primarului din Tg Mureș. Nu sunt rasist, nu am nimic împotriva rromilor, dar primarul are dreptate: multe cupluri sărace, cu educație minima , fără condiții decente de trai aduc pe lume mulți copii doar cu scopul de a încasa alocația pentru copii. Și in aceasta categorie nu intra doar cuplurile de rromi: sunt mulți români care fac exact același lucru.
  Îndeplinirea unor condiții minime pentru familiile care vor sa aibă copii ar proteja in primul rând pe cei mai vulnerabili, adică pe noii născuți , nu numai statul român.
  Asta nu înseamnă ca trebuie sa neglijăm sau sa marginalizăm familiile de rromi din România. Din păcate, dincriminarea rromilor e o problema reala în țara noastră. Haideți sa recunoaștem ca atunci când vine vorba de rromi , noi românii îi desconsideram, îi privim cu superioritate și suspiciune.
  Dar măsurile pe care le propune dl primar sunt îndreptate împotriva părinților iresponsabili care vor sa aducă pe lume cât mai mulți copii, doar ca sa aibă o sursa de venit fără munca.
  • -2 (6 voturi)    
   esti nazist pana in maduva oaselor (Marţi, 14 ianuarie 2020, 13:51)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui laviniub1

   dar intotdeauna nazistii zic ca ei nu sunt nazisti, ca au prieteni tigani, evrei... nu au ei cum sa fie nazisti.
 • +15 (27 voturi)    
  perfecta dreptate (Marţi, 14 ianuarie 2020, 7:09)

  kthor7 [utilizator]

  M-am saturat sa vad copii amarati numai pentru ca vor unii sa castige alocatii de pe urma lor, sa-i vad schiloditi si cu mana intinsa sau dand in cap. Da, asa trebuie! Suntem niste ipocriti simandicosi ca vai, dumnezeu. Dumnezeu nu l-a facut pe om nici prost, nici hot. I-a dat minte sa gandeasca. Daca nu e in stare sa se intretina, asta e. E plin la ajutoare si probatiune de indivizi dubiosi cu mertzane care spun ca " sunt ale unui prieten" in timp ce au adidasi de 1000 de lei in picioare, toale de alte 3000, ghiuluri si lanturi de aur masiv. Si te mai privesc si de sus de zici ca tu esti de vina ca au ei de facut puscarie.
 • +7 (11 voturi)    
  Sustin (Marţi, 14 ianuarie 2020, 7:34)

  Marian Gheorghe [anonim]

  Aceasta idee trebuie implementata la nivel national urgent !
 • -3 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2020, 7:56)

  [anonim]

 • 0 (14 voturi)    
  Un idiot intre alti idioti! (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:12)

  Alui [utilizator]

  O ancheta sociala pentru cei CARE VOR sa aiba copii, e o tampenie cat sistemul solar (China e prea mica)! Umbla statul dupa toti cei care se f** sa le faca ancheta sociala? Si in plus una e sa VREI alta e sa ai! E, daca vreti ancheta sociala pentru TOTI cei care AU copii, eu sunt de acord! Multi copii vor scapa de bataile aplicate de parinti idioti, chiar cu bani si situatie materiala buna! Multi tampiti are Romania!
 • +2 (8 voturi)    
  ha ha (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:38)

  KayT [utilizator]

  Puteti voi sa va certati pe forumuri pana va plictisiti, ceea ce spune individul oricum e imposibil.

  Chiar credeti ca un primar are dreptul de a interzice oamenilor sa se reproduca? Chiar credeti ca are mijloacele de a pune in aplicatie masura?

  Daca ati raspuns "da" la una din cele doua intrebari, felicitari! Habar nu aveti de legile si constitutia tarii in care traiti.
  • 0 (6 voturi)    
   . (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:32)

   AdiSun [utilizator] i-a raspuns lui KayT

   Istoria a dovedit ca nimic nu este imposibil iar Constitutia si legile nu sunt absolute in univers si pot fi schimbate daca exista vointa.

   Sigur, ceea ce vrea primarul este imposibil "ACUM", dar faptul ca s-a gandit indeajuns de serios la asta incat sa o arunce in spatiul public (si cati de pe aici ii tin isonul) indica niste crapaturi in lucruri pe care le credeai solide ...
   • +1 (7 voturi)    
    mda (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:47)

    KayT [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

    Pai hai sa schimbam constitutia fiindca a zis a zis un primar de provincie nush ce pe facebook!

    Voi sunteti de-adevaratelea?
 • +4 (6 voturi)    
  Estimp multi se incalzesc (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:42)

  ruskimushki [utilizator]

  frecandu-se unul de altul, iesind astfel 10-15 puradei/an/familie extinsa rroma.
  Majoritatea scoala ioc, citit ioc, arta ioc, productie nici atata.
  Apoi ingroasa populatia civila de pe strazile din San Francisco.
  Aleluia
 • +7 (9 voturi)    
  alocatie (Marţi, 14 ianuarie 2020, 8:45)

  thon [utilizator]

  Cea mai buna solutie ar fi reducerea impozitului pe venit(in functie de nr de copii) pentru parintii care fac copii si anularea alocatiilor. Astfel ar fi incurajate familiile care muncesc sa faca copii, copiii crescuti in astfel de familii, de regula primesc o educatie, se angajeaza, sunt un plus pentru societate si sistem.
  Populismele cu marirea alocatiilor (copiii nostrii, sa-i ajutam, pentru copii, etc...), nu duc decat la cresterea clientilor prin birturi. Natalitatea e scazuta in randul familiilor care lucreaza (ar trebui mai multe crese si gradinite), in schimb familiile dezorganizate, cu parinti care nu muncesc, au multi copii, pentru ca alocatiile sunt singura sursa de venit
 • +2 (8 voturi)    
  Nu mai bine limitati averile? Saracii mai si munce (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:09)

  D-or [utilizator]

  Are curaj sa se ia de cei puternici ca de amariti?
 • 0 (10 voturi)    
  Copiii sanatosi se fac la tinerete (Marţi, 14 ianuarie 2020, 9:36)

  D-or [utilizator]

  Cind inca nu ai casa, super-serviciu, bolid, diplome de masterate.

  Noroc cu cei saraci care fac copii devreme, ei sunt rezerva de ADN sanatos si viguros care poate corecta ADN-ul precar al copiilor facuti mai tirziu si din casatorii aranjate.
  • +6 (10 voturi)    
   Casatorii aranjate sunt la tigani, la 10 ani (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:29)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   la altii n-am auzit.
   Tu ?
   • +2 (4 voturi)    
    Mai toti barbatii de succes au neveste tinerele (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:59)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    El, 40-60-70... ani, ea minora sau aproape.

    Iubire reciproca, nu-i asa?
 • +1 (11 voturi)    
  prejudecati (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:15)

  m_arina [utilizator]

  A reglementa aceste lucruri este nazist. Daca vrei sa schimbi realitatea, oamenii trebuie EDUCATI. Sa va spun de fina noastra de 9 ani care a pornit in viata cu sanse minime de a fi un copil reusit (parintii: 19 ani, nici unul nu muncea, si pana la urma s-au si despartit, tatal tiganus din Rahova, mama pitipoanca romanca din Ferentari), iar fetita este un inger blond, un monument de inteligenta, bunatate, veselie, e prima la scoala, e altruista, e sportiva, e curajoasa si silitoare, si a fost crescuta pe apucate de mama si bunica in Ferentari.

  Deci: lasati prejudecatile si sprijiniti oamenii care fac ceva pentru cei needucati, saraci si lipsiti de sanse, cum este Valeriu Nicolae (PS: fina noastra locuieste exact langa scoala de unde a fost dat afara Valeriu Nicolae, insa n-a avut niciodata nevoie de meditatii, e prima oricum).
 • +3 (11 voturi)    
  Eminescu, Mozart nu ar fi primit aviz favorabil (Marţi, 14 ianuarie 2020, 10:22)

  D-or [utilizator]

  Si Mozart si Eminescu au fost al saptelea copil al familiei.
  • +4 (10 voturi)    
   Alte vremuri (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:30)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   nu puiau pentru ajutoare si pentru trimis copilul la cersit.
  • +5 (11 voturi)    
   Plus ca munceau, parintii. (Marţi, 14 ianuarie 2020, 11:31)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   nu spargeau seminte si nu vindeau obiecte cazute din camion.
  • 0 (2 voturi)    
   Da, dar parintii isi (Marţi, 14 ianuarie 2020, 14:58)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   permiteau sa ii intretina ptr ca munceau. Nu am auzit de nimeni din familia lui Mozart sau a lui Eminescu sa mearga la cersit.
 • 0 (8 voturi)    
  De ce difuzati toate prostiile? Pentru rating? (Marţi, 14 ianuarie 2020, 12:46)

  Metec [utilizator]

  Serios, acum, e un primar rasist dintr-un oras de marime medie, care isi da cu parerea pe Facebook. Si, ce?! Trebuie sa stim ce i-a ouat astuia mintea?!
 • +1 (5 voturi)    
  Are antecedente mai vechi tovarasul asta (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 5:49)

  cris333 [utilizator]

  În anul 2013 Florea a făcut o serie de declarații împotriva comunității rome la o conferință de presă pentru care a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu cifra de 4.000 de lei.. (vezi pagina lui de wikipedia)

  Numa' tampiti s-au adunat la partidele astea rosii , deputati care flutura arme AK pe la televizor , senatori care ascund aur si tablouri in pereti...Astia sunt primii care dau ordine de tragere in caz de revolutie si tot din gasca lor au dat ordine sa se faca arestari pe strazi la protestul OUG13 si in 10 august.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by