Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că situația candidatului PNL pentru Primăria Capitalei va fi discutată la începutul lunii februarie, atunci când vor fi încheiate alegerile în formațiunea din București, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ludovic Orban e singura variantă de premier discutată în PNL în ultimii ani. Cutuma președintelui de partid care e și premier e cea mai logică și eficientă în România (și nu numai): uitați-vă ce s-a întâmplat cu guvernarea PSD din 2016 până în 2019. Trei cabinete eșuate, dintre care două și le-au dărâmat singuri - pentru ultimul fiind nevoiți să găsească un politician care credea că Iranul e în UE. Din acest motiv, și după alegerile anticipate alegerea instituțională firească rămâne președintele PNL, care a fost și votat în acest sens de forurile partidului”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe contul de Facebook.

Deputatul liberal a adăugat că situația candidațlor pentru alegerile locale va fi discutată după finalizarea alegerilor în PNL București.

„Cât despre candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, unde este vital să eliminăm administrația incompetentă și agresivă Firea, momentul în care vom putea vorbi răspicat despre acesta vine după finalizarea alegerilor în PNL București, adică la începutul lunii februarie. Discuțiile despre toți candidații la locale din București vor avea loc doar pe un fond de stabilitate și legitimitate - doar am învățat ceva din experința din 2016”, a motivat el.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie plin, fie interimar. Șeful statului a fost întrebat, într-o conferință de presă joi la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban și dacă acesta ar accepta, în vederea declanșării alegerilor anticipate.

Întrebat dacă i-ar putea oferi garanții lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns: „O întrebare un pic ciudată, mi se pare. Nu știu de ce mă întrebați dumneavoastră dacă pot să ofer garanții cuiva, însă pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca și premier. În continuare, și asta v-am spus-o și în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar”.