Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că informația apărută în spațiul public potrivit căreia președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut să candideze la Primăria Capitalei este „o minciună gogonată”, scrie Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„A mai apărut această minciună. E o minciună gogonată. Nu are nicio legătură cu discuția dintre noi. Eu am prezentat public discuțiile dintre noi. Și chiar mă deranjează că două site-uri de știri, deși toată lumea mă cunoaște că sunt un om deschis care răspunde la telefon, care se pune la dispoziția mass-mediei și a publicului, au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenție, fără măcar să îmi ceară punctul de vedere, să mă întrebe dacă e adevărat. Nu s-a discutat acest subiect. Pur și simplu e o scorneală. Probabil au vrut să își crească traficul cu fake news”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă, la Catedrala Sf. Iosif din București, dacă e adevărată informația.

Prim-ministrul a participat la slujba de înscăunare a Mons. Aurel Percă, numit de Papa Francisc în oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost înscăunat în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate, sâmbătă dimineață, în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

La slujbă a fost prezent și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

În spațiul public au apărut informații, pe surse, potrivit cărora la întâlnirea de vineri, de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis i-ar fi propus lui Ludovic Orban să candideze la funcția de primar general al Capitalei.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, că a stabilit cu președintele Klaus Iohannis organizarea de alegeri anticipate. Premierul a explicat că a decis alături de șeful statului ca anticipatele să aibă loc odată cu localele sau la o dată apropiată de locale.