Florina Presadă a declarat că documentul propus de Dan Barna prin care partidul să fie definit ca unul de „centru-dreapta modern” este o idee care a fost dezbătută deja de formațiune. Ea spune că USR nu are nevoie de un referendum în acest sens sau de o etichetare, ci de pregătirea pentru alegeri, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Documentul lui Dan Barna cu privire la «USR de centru-dreapta modern» nu vine cu nimic nou, cel puțin pentru membrii USR. Sunt idei pe care noi le-am dezbătut deja, pe unele ni le-am asumat în diverse documente programatice, multe sunt incluse în statutul USR ca obiective politice, dar și în Carta Valorilor. Nu înțeleg rostul acestui demers de etichetare a USR ca partid de centru-dreapta, nici pentru noi, nici pentru electoratul românesc”, a scris Florina Presadă, vineri, pe Facebook.

Senatorul USR a adăugat că partidul trebuie să susțină politici care au la bază date reale și nu idei din manuale de secolul 19, învechite.

Aceasta a mai spus că USR trebuie să înceapă o pregătire serioasă pentru alegerile care urmează și să stabilească niște strategii politice.

Echipa Dan Barna a pus la dispoziția membrilor partidului, înainte de începerea referendumului intern, documentul doctrinei pentru poziționarea ca partid de centru dreapta modern