Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis declanșarea alegerilor anticipate că nu vede ”unde este criza”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize în acest context internațional, nu numai intern”, a spus Ciolacu, la Brăila.

”De ce forțăm alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen, le facem cu două luni înainte? Eu atâta meschinărie în politică nu am văzut de mult timp, cred că e și datoria presei să ia atitudine față de acest abuz democratic”, a declarat liderul PSD.

Acesta a spus că speră că formațiunile politice care au votat învestirea acestui guvern vor realiza ”greșeala făcută” și se vor alătura PSD la moțiunea ce urmează să fie depusă în următoarea sesiune parlamentară.

Ciolacu a vorbit despre posibilitatea creării unei noi majorități, susținând că președintele Ioahnnis va trebui să țină cont de ea și să desemneze un premier din cadrul acestei majorități.

De asemenea, liderul PSD a spus că dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe o lege electorală care să stabilească alegerea primarilor în două tururi, Partidul Social Democrat va depune imediat o moțiune de cenzură și o sesizare la Curtea Constituțională: ”În cinci zile ea (moțiunea) va veni și va intra la dezbatere în Parlament”.