Marcel Ciolacu a fost reales, joi, președinte al organizației județene a PSD Buzău, iar liderii PSD prezenți la conferința de alegeri s-au întrecut în laude la adresa sa. Claudiu Manda l-a descris pe liderul interimar al PSD drept "vulpoiul bătrân” de care are nevoie partidul, iar fostul ministru al Culturii Lucian Romașcanu a spus, despre Ciolacu, că "doar Ștefan Bănică Junior mai umple sala așa”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marcel Ciolacu a fost reales cu unanimitate de voturi președinte al filialei județene a PSD Buzău, el fiind de altfel singurul candidat.

"Acum patru ani tot această listă ați ales-o. Este normal, niciodată nu schimbi echipa câștigătoare. Eu vă mulțumesc din suflet și pentru votul de azi și pentru că mi-ați fost alături timp de 4 ani. Când m-ați ales v-am făcut două promisiuni: ne angajam nu mai mult de două mandate, fiindcă așa este normal. Eu o să mă țin de această promisiune, nu este deșartă”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

El a vorbit și despre o posibilă candidatură la funcția de președinte al PSD.

"Aș vrea să vă rog ceva foarte mult. În primul rând aș vrea ca hotărârea în ceea ce privește candidatura mea la nivel central, de președinte, să fie o hotărâre pe care o iau eu cu mine însumi și cu certitudine veți fi primii pe care îi anunț. Nu înseamnă că am făcut un pas lateral sau în spate. În schimb, vă spun cu certitudine de sută la sută că o să vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-ați ajutat prin faptul că ați avut încredere în mine, că m-ați ales ca să am această pretenție la nivel național să fac parte din viitoarea echipă a PSD. Toată echipa interimară din Biroul Permanent Național, în frunte cu mine și cu domnul Paul Stănescu, avem o viziune clară de modernizare, restructurare și de reformă a acestui partid”, a mai declarat Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD.

Manda: Ciolacu e vulpoiul bătrân de care avem nevoie. Nu o să mai susținem proști în funcții publice

Liderii PSD prezenți la conferința de alegeri de la PSD Buzău s-au întrecut în laude la adresa lui Marcel Ciolacu. Claudiu Manda a afirmat că Ciolacu este "vulpoiul bătrân” de care are nevoie PSD și că partidul nu va mai susține "proști în funcții publice care să ne facă de râs”.

"Eu cred că Marcel Ciolacu este vulpoiul de care PSD are nevoie în frunte și cred că împreună cu Paul (n.r. - Paul Stănescu) și cu toți ceilalți putem face o echipă care să ne conducă la victorii la alegerile locale și bineînțeles un rezultat excelent la alegerile parlamentare. (...) La Congres nu o să mai susținem proști în funcții publice ca să ne facă de râs”, a afirmat Claudiu Manda.

Romașcanu: Doar Ștefan Bănică Junior mai umplea sala așa

La rândul lui, fostul ministru al Culturii Lucian Romașcanu a spus, despre Marcel Ciolacu, că "doar Ștefan Bănică Junior mai umple sala așa”.

"Ce vreau să vă spun este doar atât, faptul că poate doar Ștefan Bănică Junior mai umplea sala așa. Proba caracterului se dă în astfel de momente. (...) Una din marile calități ale lui Marcel este de a aduce oameni împreună și faptul că noi suntem împreună, aici, cred că i se datorează”, a declarat senatorul PSD.

De asemenea, secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu a susținut că atunci când a venit la conducerea interimară a partidului Marcel Ciolacu a găsit "un tren pe o linie moartă într-o gară abandonată” pe care l-a "pus pe șine”.

"Marcel a reușit într-o perioadă scurtă, într-adevăr, partidul nostru era ca un tren așa, suntem mulți, pe o linie moartă într-o gară abandonată, Marcel a reușit, prin tot ce a făcut într-o perioadă așa de scurtă, să pună trenul pe șine. Sigur, nu se mișcă foarte repede, se mișcă încet, dar sunt sigur că are capacitatea, împreună cu toată echipa, să prindem și viteză”, a declarat Stănescu.