Fostul premier Viorica Dăncilă critică declarațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru pe tema vârstei de pensionare. Dăncilă a postat joi, pe pagina sa de socializare, că ministrul Muncii nu poate forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar pentru a nu le plăti pensiile".

Viorica DancilaFoto: Hotnews

"Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!", a scris fostul premier Viorica Dăncilă, joi, pe contul de Facebook.

Dăncilă mai spune că și declarațiile vicepremierului Raluca Turcan sunt „aberante” și că Guvernul își arată „uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor”.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, mai spune fostul premier.

Declarațiile social-democratei vin în contextul în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar avea un impact mai mare în sistemul public decât în cel privat.

Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a recunoscut că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani. Turcan a precizat însă că România nu este pregătită pentru acest lucru.