​Premierul Ludovic Orban a avut, la Bruxelles, o întâlnire cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care l-a asigurat de susținerea forului european.

Ludovic Orban și Ursula von der LeyenFoto: Guvernul Romaniei

„Comisia Europeană este alături de dumneavoastră şi am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba despre Pactul Verde european sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate Uniunea Europeană să fie pregătită pentru era digitală şi în acest domeniu contez pe România, pentru că aveţi reputaţie excelentă în acest domeniu”, a spus von der Leyen, precizând că discuțiile cu Orban vizează planurile sale privind economia şi reformarea sistemului de Justiţie, potrivit Agerpres.

​"Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta preşedintelui Comisiei Europene evoluţiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, un partener responsabil, angajat în atingerea obiectivelor Uniunii Europene şi în aplicarea reglementărilor adoptate de instituţiile europene”, a spus și premierul.

Orban a adăugat că va prezenta obiectivele pe care le are România legate de aderarea la spaţiul Schengen, dar şi pe cele privind punerea în practică a recomandărilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, astfel încât, într-un timp cât mai scurt, să obţină încheierea MCV.

"Lucrurile se ştiu foarte limpede. În România, practic, au avut loc evenimente importante care au schimbat în mod profund şi în bine realităţile din ţară. E foarte clar că atât preşedintele României, cât şi Guvernul de la Bucureşti sunt profund angajate în atingerea obiectivelor pe care le-am amintit", a menţionat premierul.