Vicepremierul Raluca Turcan susține că dacă nu se conturează o majoritate parlamentară care să dorească eliminarea pensiilor speciale, nu este oportună convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Declarația vine în contextul în care la începutul săptămânii, premierul Ludovic Orban spunea că dorește convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru adoptarea proiectului de lege privind desființarea pensiilor speciale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acest proiect este în dezbaterea Parlamentului și o să fim foarte transparenți cu dumneavoastră. Noi dorim identificarea unei majorități care să conducă într-adevăr la eliminarea pensiilor speciale, nu la elaborarea unui proiect legislativ, dacă se poate neconstituțional care să lase în continuare privilegiile pentru beneficiari, pentru demnitari.

Atâta timp cât nu vom identifica această majoritate parlamentară cu voință politică clară pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru introducerea sistemului echitabil de calculare a pensiilor, nu cred că este oportun să convocăm o ședință extraordinară. Ar fi doar un joc de imagine și n-ar conduce la ceva concret", a afirmat Raluca Turcan.