Marcel Ciolacu a anunțat, duminică, că PSD va depune o moțiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară împotriva Guvernului PNL. Liderul interimar al PSD invocă conflictul juridic dintre Parlament și Executiv și precizează că Ludovic Orban ar trebui să își dea demisia, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moțiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele. Toată luna ianuarie sunt termene la CCR și pe celelalte legi pe care și le-au asumat, cele trei legi. Constituția îți conferă această posibilitate de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi, dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme", a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Antena3.

El a adăugat că Ludovic Orban ar trebui să își dea demisia din funcția de premier. "Eu și domnul Meleșcanu, președintele Senatului, am făcut o sesizare de conflict juridic constituțional la Cameră privind asumarea bugetului de stat de către Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simț în cazul în care CCR o să ne dea dreptate nouă că s-a declanșat un conflict juridic, orice Guvern și prim-ministru de bun simț trebuie să-și dea demisia", a mai afirmat Ciolacu.

Curtea Constituțională a fost sesizată cu privire la posibilul conflict juridic dintre Guvern și Parlament pe legea bugetului de asigurări sociale și legea bugetului de stat pe anul 2020. CCR a stabilit data de 10 ianuarie ca termen până la care instituțiile pot transmite punctele de vedere.