Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în Vâlcea, că proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit acestuia, proiectul ar putea trece în Camera Deputaților cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar, scrie Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

„Este în dezbaterea Parlamentului. Când va reîncepe sesiunea parlamentară, după 1 februarie, se poate relua discuția. În ceea ce ne privește, avem proiect de lege și noi susținem acest proiect de lege, iar în baza evaluării pe care am făcut-o, există posibilitatea condițiilor unei mai bune mobilizări a parlamentarilor care susțin alegerea primarilor în două tururi, în așa fel încât acest proiect să fie adoptat în Camera Deputaților. E nevoie de 165 de voturi și, din evaluarea care am făcut-o, putem să mobilizăm în jur de 172-173 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban, în județul Vâlcea.

Premierul a mai adăugat că se fac pregătiri intense și pentru desemnarea candidaților care vor intra în cursa pentru alegerile locale.

„Noi avem un calendar, un calendar de desemnare. Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliți candidații la funcția de primar în toate localitățile din România”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit premierului, candidatul pentru Primăria Capitalei ar putea fi selectat și de la alt partid, nu doar de la PNL.

„Se va face o analiză. Vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate și la nivelul Bucureștiului, dar și la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidații noștri. De asemenea, vom testa și alți candidați și vom lua o decizie în funcție de datele pe care le vom obține din această amplă analiză sociologică. Testăm toți potențialii candidați. Sunt diferite scenarii”, a mai declarat Ludovic Orban.