Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, principala temă de discuție fiind importanța recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni, conform unui comunicat al MJ, potrivit Mediafax.

Adrian Zuckerman, audiat in Senatul SUAFoto: Captura video - senate.gov

Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, și-a exprimat deplina susținere față de eforturile Ministrului Justiției de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie și profesionalism crima organizată și corupția, precum și toate formele de infracționalitate. Ambele părți au insistat pe importanța recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni., conform sursei citate.

„Statele Unite sunt gata să sprijine cu expertiza pe care o au și cu experți dezvoltarea capacității sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracțiuni oriunde ar fi plasate în lume”, menționează sursa citată.

Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experții români și americani.

Cele două părți și-au exprimat convingerea că efortul de combatere a crimei organizate va fi din ce în ce mai eficient pe măsura ce va fi stabilizat managementul Ministerului Public în urma procedurii declanșate de Ministerul Justiției și a dezvoltării cooperării judiciare internaționale care vizează traficul de minori, traficul de droguri, corupția internațională și recuperarea prejudiciilor.