Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv, că lasă democrația internă din partid să funcționeze în cazul liderului PSD Arad, Dorel Căprar inculpat de DNA. Ciolacu a precizat că "nu este Ivan cel Groaznic" și "nu face pe călăul" în ceea ce privește statutul lui Căprar în partid.

Marcel CiolacuFoto: Facebook/ Marcel Ciolacu

"Eu nu sunt Ivan cel Groaznic. Nu am nici trăsăturile, nici calitățile sale. Lucrurile se desfășoară democratic într-un partid. Domnul Căprar ca și mine, de altfel, are mandatul expirat. Să lăsăm democrația internă a partidului să funcționeze nu să apară Ivan Cel Groaznic și să taie. (...) Se va lua o decizie democratică în partid în ceea ce-l privește pe domnul Căprar. Eu nu sunt în funcție de călău ci de giranat al unui congres și a unei normalități în partid", a declarat Ciolacu.

În urmă cu două săptămâni președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost ridicat de procurori și ofițeri din sediul PSD Arad și dus la audieri, în dosarul vizând acte de corupție la punctul de lucru al Direcției de Drumuri Timişoara din Vama Nădlac II, unde șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins "taxe".

Alți doi parlamentari ar fi vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa - deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă - deputat PSD de Caraş Severin.